Forshälla kyrka

En familjekyrka med satsning på musik

I Forshälla kyrka firas olika sorters gudstjänst olika söndagar. Satsningen på musikgudstjänster och på Forshälla som en familjekyrka är tydlig. Psalm- och sånggudstjänsterna ger chans att få sjunga med i välkända sånger, temamässor öppnar upp gudstjänstfirandet för andra musikstilar och utrycksformer. Gudstjänst med små och stora förbereds tillsammans med barn och familjer och har ofta inslag av körsång och drama.

Efter gudstjänsten är alla välkomna att dricka en kopp kaffe i bakre delen av kyrkan.

Forshälla sångkör sjunger regelbundet i gudstjänsterna. Det finns plats för nya sångare, särskilt i sopran-, tenor- och basstämmorna.

Hör gärna av dig om du vill vara med!

Det känns väldigt hemma och mysigt här. Jag har ju varit på alla skolavslutningar här och det är här jag är döpt och konfirmerad.

Tova Berg, konfirmandledare

Det är nog platsen som är speciell med Forshälla kyrka. Vi brukade säga att hon ligger som en kattmamma och tittar ut över Forshälladalen.

AnnaLena Lundström, kyrkvärd