Bli fadder

Att stötta ensamkommande flyktingbarn

Ljungskile församling vill vara med och sprida information om Göteborgs Räddningsmission och deras arbete med att möta ensamkommande flyktingbarn som pågått sedan 2011.

De berättar på sin hemsida:

I vårt arbete har vi många gånger frågat ungdomarna vad de saknar och hur vi kan stötta dem på ett ännu bättre sätt, och gång på gång har svaret varit: vi vill lära känna svenskar! Att få möjlighet att prata svenska och samtidigt få en inblick i hur det kan se ut i ett svenskt hem -kanske käka popcorn och hänga i soffan en vanlig fredagkväll- är därför viktiga poänger med vår fadderverksamhet. Dessutom tror vi att fadderskapet kan bli betydelsefullt för framtiden genom de nya erfarenheter och sociala nätverk det medför.

Klicka här! för att läsa mer om hur det går till att bli fadder, för vem, anmälan mm!

(länk till Räddningsmissionens hemsida)