Vår på griftegårdarna

Lördag 28 maj, 12.00-16.00, är det öppet hus öppet hus på Centrala griftegårdarna och griftegården i Lilla Aska.

Sista lördagen i maj, i en tid när griftegårdarna är som vackrast, har vi sedan några år tillbaka genomfört ”Vår på griftegårdarna”. Lördagen den 28 maj, mellan 12.00-16.00, är det åter öppet hus på Centrala griftegårdarna och griftegården i Lilla Aska. 

Lär dig mer

På respektive område kommer det att finnas ett antal besöksstationer. Ta vara på tillfället att träffa vår personal som är på plats och informerar om allt från våra fossilfritt drivna fordon till solceller och kompostering. Vi visar även hur vi arbetar med blommor, buskar och träd samt hur vi tänker kring vården av kulturarvet. Allt för en hållbar utveckling! I anslutning till stationerna bjuder vi på fika. 

Utställningar

I Alla helgons kapell, på den Norra griftegården, finns möjlighet att se två utställningar. Den ena utställningen, med tillhörande broschyr, berättar om saker som är bra att veta inför en begravning. Till exempel vad som ingår i begravningsavgiften, om att välja gravplats och gravsten, om våra olika begravningsplatser och kapell samt det ansvar det innebär att vara gravrättsinnehavare. Broschyren finns även på griftegårdsexpeditionen och i våra kapell och ekonomibyggnader. I Alla helgons kapell finns även en fotoutställning med namnet ”Livet på griftegårdarna” med bilder från vår verksamhet. 

Under året fyller Lilla Aska griftegård 50 år vilket vi uppmärksammar med en fotoutställning. Denna utställning kan ses i väntrummet i anslutning till ekonomibyggnaden på Lilla Aska.

Lyssna på berättelser om människoöden

Vill man hellre vandra genom historien på egen hand, med hjälp av sin smarta telefon, finns vår slinga med QR-koder på den gamla delen av de centrala griftegårdarna. Här kan man till exempel höra om kungamakaren Mörner som såg till att ätten Bernadotte hamnade på den svenska tronen, och om Bonn på Druvan, bonden som blev en framgångsrik krögare i Linköping.

Välkomna!