Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Vår på griftegårdarna

Lördag 25 maj, 12.00-16.00

Lördagen den 25 maj, mellan 12.00-16.00, är det öppet hus på Centrala griftegårdarna, griftegården i Lilla Aska och Landeryds kyrkogård. På respektive område kommer det att finnas ett antal besöksstationer. Ta vara på tillfället att träffa vår personal som är på plats och informerar om allt från våra fossilfritt drivna fordon till solceller och kompostering. Vi visar även hur vi arbetar med blommor, buskar och träd samt hur vi tänker kring vården av ett månghundarårigt kulturarv. Allt för en hållbar utveckling. I anslutning till stationerna bjuder vi på fika.

I Alla helgons kapell, på den Norra griftegården, finns möjlighet att besöka vår utställning som berättar om saker som är bra att veta inför en begravning. Till exempel vad som ingår i begravningsavgiften, om att välja gravplats och gravsten, om våra olika begravningsplatser och kapell samt det ansvar det innebär att vara gravrättsinnehavare.  I Alla helgons kapell finns även en utställning om vårt fortlöpande miljöarbete.

På Norra griftegården kan man även gå en dramatiserad vandring ”Likströms går igen”. Samling 13.00 vid ingången i muren bakom Gamla riksbankshuset vid centrala griftegårdarna. För anmälan ring 013-30 35 00 eller maila till linkoping.info@svenskakyrkan.se.

Vill man hellre vandra genom historien på egen hand, med hjälp av sin smarta telefon, finns vår slinga med QR-koder på den gamla delen av de centrala griftegårdarna. Här kan man till exempel höra om kungamakaren Mörner som såg till att ätten Bernadotte hamnade på den svenska tronen, och om Bonn på Druvan, bonden som blev en framgångsrik krögare i Linköping.

Välkomna!