Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Om S:t Lars kyrka

S:t Lars kyrka ligger mitt i Linköping, i korsningen mellan Storgatan och S:t Larsgatan.

S:t Lars kyrka är en till utseendet klassisk 1800-talskyrka, med ett tämligen karaktäristiskt torn. I tornet finns ett fint klockspel som spelar för stadens invånare fem gånger per dag. Inne i kyrkan märks först avsaknaden av en traditionell altartavla. Istället finns en "korvägg" i marmor som omsluter nästan hela koret. De tidigare altartavlorna, målade av Pehr Hörberg sitter numera placerade på var sin sida om stora orgeln.

Vid kyrkans tidigare norra porten finns kyrkans dopplats, porten har blivit ersatt av ett glaskonstverk av Staffan Löwstedt.

Längst ner i kyrkan finns församlingsrummet där olika grupper kan träffas och på kyrktorget finns plats för kyrkkaffen m.m.

VILL DU VETA MER ELLER FÅ EN VISNING?

Kontakta Thomas Bernhardsson 013-30 37 60