Meny

När du ändå har vägarna förbi...

Du som bor granne med oss har säkert sett det varma skenet från våra fönster när det skymmer. Under vinterns kulna kvällar, under sommarnattens skimrande skyar.

Det är just vad vår kyrka vill vara – ett stadigt, värmande sken som når ut till alla. Gemenskapens sken. Kyrkan – det är vi alla tillsammans. Alla vi som hittat hit och upptäckt den fina mänskliga glöden här – tillsammans får vi den att växa och anta nya nyanser. Det är glädjande. Många upptäcker vår kyrka när livet tar en tvär vändning. När det efterlängtade barnet är fött.

När den älskades stol vid frukostbordet plötsligt står tom. När kärleken firas med orgelklang och allvarsord vid altaret. Alla intensiva, omdanande känslor som vaknar när livet ändrar kurs får en djupare innebörd i mötet med medmänniskor. Människor med tid och förmåga att lyssna och tänka till.

Vi vill gärna påminna om våra lysande fönster. Betona vår öppenhet och välkomna dig att komma in. Ta del av den varma gemenskapen och bidra med din egen färg och ditt fria sinne. Gärna idag, eller kanske när livet tar en ny vändning.

Många händelser på senare tid har rubbat människors trygghet och framtidstro. Kanske också din. Men här står vi fast – det kan du lita på. En varm, human och öppen kyrka i ett samhälle där alla räknas. Det är grundläggande för vår kristna tro.

Hos oss är du alltid välkommen.