Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Internationellt

Här kan du läsa om det internationella arbetet i S:t Lars församling

Act i S:t Lars församling

Svenska kyrkan är en del av den världsvida kristna kyrkan. Vi har ett uppdrag att arbeta för ett värdigt liv och en bättre värld för alla. S:t Lars församling stöttar projektet Mentormammor i Etiopien, Sydafrika och Eswatini. Vi vill att deras arbete och det internationella perspektivet får genomsyra alla vardagsverksamheter och  gudstjänstlivet i församlingen. Klicka på länken lite längre ner för att läsa mer om projektet.

Den internationella gruppen samordnar och genomför aktiviteter och information kring internationellt arbete. Det handlar  bl. a. om insamlingar under året, Fairtrade  och miljö, delaktighet i Kyrkornas och Linköpings kommuns Globala vecka.

Är du intresserad av kyrkans internationella arbete: Act Svenska kyrkan?

Hör av dig till Cecilia Öberg, så får du möjlighet att lära dig mer, träffa likasinnade samt göra en insats för vår värld.

Cecilia Öberg

Präst, S:t Lars kyrka, S:t Lars församling

Fairtrade

Vad är Fairtrade?
Fairtrade är ett enkelt sätt att engagera sig för allas rätt till ett drägligt liv. Runt om i hela världen deltar miljontals mäniskor genom att enbart servera fairtade fika, 2017 deltog över 2 miljoner. Det går ut på att uppmärksamma producenter och organisationer som är fairtrade certifierade.

Varför är Svenska kyrkan med?
I Svenska kyrkan är det en självklarhet att alla är lika värda och förtjänar att ha en god livskvalitet. Svenska kyrkan Linköping är en del av fairtrade genom att vara certiferade som Kyrka för Fairtrade.