Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Gudstjänsten - ett möte

Gudstjänsttider

Landeryds kyrka

Gudstjänst varje söndag 10.00 (juni-aug kl 18.00)

S:t Hans kyrka

Högmässa alla sön- och helgdagar 11.00 (jun-aug 10.00).

Veckomässor på onsdagar 19.00 samt fredagar och lördagar 8.45. (Under sommaren händer det att någon av dem tar paus.)

Hackeforsgården

Veckomässa på torsdagar 19.00. (Ej under juni-aug)

En gudstjänst kan beskrivas på många sätt. Ett sätt är att säga att gudstjänsten är ett möte. I gudstjänsten möter Gud den enskilda människan. Samtidigt är gudstjänsten ett möte mellan Gud och en skara människor, församlingen. Gud handlar med oss både som enskilda människor och som församling. Gudstjänsten är både personlig och kollektiv.

I gudstjänsten kommer vi på olika sätt med våra och världens liv till Gud – och Gud kommer till oss och världen med förlåtelse, frid och evigt liv och alla sina andra goda gåvor. Du är också välkommen att vara med.

Söndagsskola

I samband med högmässan i S:t Hans kyrka finns det numera söndagsskola för alla barn. I kapellet som ligger i anslutning till kyrkorummet samlar vi barnen för att läsa/berätta och sjunga tillsammans en stund. Vi slutar gudstjänsten tillsammans med föräldrarna i kyrkorummet.

Det finns även ett bord längst ner i både S:t Hans kyrka och Landeryd kyrka med lite böcker och pussel samt möjligheten till att rita en teckning för dig som har barn med dig.

Information: Kim Malmström, vik pedagog, 013-20 51 58

Kyrktaxi

Du kan få kyrktaxi till gudstjänster i Landeryds kyrka om du inte kan ta dig dit på annat sätt. Kontakta församlingsexpeditionen 20 51 50 senast torsdag kl 11.00 (om det gäller en söndag). Församlingen beställer, bekräftar till dig under fredagen samt betalar resan.

Ange namn, telefonnummer samt den adress du vill bli hämtad från.