Gudstjänsten - ett möte

Gudstjänsttider

Pga Coronavirusets härjningar firas för närvarande inga offentliga mässor eller gudstjänster i Linköpings domkyrkopastorat och landeryds församling.

Men kyrkorna är öppna.

Landeryds kyrka är öppen
Tors-fre 8.30-16.00
Vissa lördagseftermiddagar
Sön 9.00-13.00

S:t Hans kyrka är öppen
Mån-fre 9.00 -17.00 (onsdagar till 19.00)
Sön 9.00 -13.00

Söndag med barn

Det finns ett bord längst ner i både S:t Hans kyrka och Landeryd kyrka med lite böcker och pussel samt möjligheten att rita en teckning för dig som har barn med dig. På söndagarna är det just nu inga gudstjänster, men kyrkorna är öppna många dagar i veckan för besök och andakt.

Kyrktaxi

Eftersom gudstjänsterna är inställda går det för närvarande heller inte att beställa kyrktaxi . Du kan i normala fall få kyrktaxi till gudstjänster i Landeryds kyrka om du inte har färdtjänst eller kan ta dig dit på annat sätt. Kontakta församlingsexpeditionen 30 38 00 senast torsdag kl 11.00 (om det gäller en söndag). Församlingen beställer, bekräftar till dig under fredagen samt betalar resan. Ange namn, telefonnummer samt den adress du vill bli hämtad från.

En gudstjänst kan beskrivas på många sätt. Ett sätt är att säga att gudstjänsten är ett möte. I gudstjänsten möter Gud den enskilda människan. Samtidigt är gudstjänsten ett möte mellan Gud och en skara människor, församlingen. Gud handlar med oss både som enskilda människor och som församling. Gudstjänsten är både personlig och kollektiv.

I gudstjänsten kommer vi på olika sätt med våra och världens liv till Gud – och Gud kommer till oss och världen med förlåtelse, frid och evigt liv och alla sina andra goda gåvor. Du är också välkommen att vara med.

I oroliga tider när gudstjänst inte kan firas som vanligt, kan vi ändå vila i att vi ber tillsammans med varandra och med änglar och helgon i alla tider. Och att Gud hör vår bön.