Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon:+46(13)303500 E-post till Linköpings domkyrkopastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänst

Gudstjänsten - ett möte

Gudstjänsttider

Landeryds kyrka

Gudstjänst varje söndag 10.00 (juni-aug kl 18.00)

S:t Hans kyrka

Högmässa alla sön- och helgdagar 11.00 (jun-aug 10.00).

Veckomässor på onsdagar 19.00 samt fredagar och lördagar 8.45. (Under sommaren händer det att någon av dem tar paus.)

Hackeforsgården

Veckomässa på torsdagar 18.00. (Ej under juni-aug)

I samband med högmässan i S:t Hans kyrka finns det söndagsskola för alla barn, varje söndag åtminstone under terminerna. I kapellet, som ligger i anslutning till kyrkorummet, samlar vi barnen för att läsa/berätta, be och sjunga tillsammans en stund. Vi avslutar gudstjänsten tillsammans med föräldrarna i kyrkorummet.

Det finns även ett bord längst ner i både S:t Hans kyrka och Landeryd kyrka med lite böcker och pussel samt möjligheten att rita en teckning för dig som har barn med dig.

Information: Linda Lagnestam, församlingspedagog, 013-30 38 09

Söndagsskola

I samband med högmässan i S:t Hans kyrka finns det söndagsskola för alla barn, varje söndag åtminstone under terminerna. I kapellet, som ligger i anslutning till kyrkorummet, samlar vi barnen för att läsa/berätta, be och sjunga tillsammans en stund. Vi avslutar gudstjänsten tillsammans med föräldrarna i kyrkorummet. Det finns även ett bord längst ner i både S:t Hans kyrka och Landeryd kyrka med lite böcker och pussel samt möjligheten att rita en teckning för dig som har barn med dig. Information: Linda Lagnestam, församlingspedagog, 013-30 38 09

Du kan få kyrktaxi till gudstjänster i Landeryds kyrka om du inte har färdtjänst eller kan ta dig dit på annat sätt. Kontakta församlingsexpeditionen 30 38 00 senast torsdag kl 11.00 (om det gäller en söndag). 

Församlingen beställer, bekräftar till dig under fredagen samt betalar resan. Ange namn, telefonnummer samt den adress du vill bli hämtad från.

Kyrktaxi

Du kan få kyrktaxi till gudstjänster i Landeryds kyrka om du inte har färdtjänst eller kan ta dig dit på annat sätt. Kontakta församlingsexpeditionen 30 38 00 senast torsdag kl 11.00 (om det gäller en söndag). Församlingen beställer, bekräftar till dig under fredagen samt betalar resan. Ange namn, telefonnummer samt den adress du vill bli hämtad från.

En gudstjänst kan beskrivas på många sätt. Ett sätt är att säga att gudstjänsten är ett möte. I gudstjänsten möter Gud den enskilda människan. Samtidigt är gudstjänsten ett möte mellan Gud och en skara människor, församlingen. Gud handlar med oss både som enskilda människor och som församling. Gudstjänsten är både personlig och kollektiv.

I gudstjänsten kommer vi på olika sätt med våra och världens liv till Gud – och Gud kommer till oss och världen med förlåtelse, frid och evigt liv och alla sina andra goda gåvor. Du är också välkommen att vara med.