Foto: Alex Giacomini /Ikon

Om konfirmationsåret

När du väljer att gå på konfirmationen får du möjlighet att utforska livets viktigaste frågor tillsammans med andra och ha väldigt roligt!

Att lära sig mer om Gud

Vem, vad eller hur Gud är har inget självklart svar. Vi har alla olika förståelser och tankar om tro och religion. Men varför ska man lära sig mer om Gud? Dina tankar är viktiga i gruppen och du får vara precis som du är. Att lära sig om Gud kan liknas vid att börja bygga en vänskap. Det tar tid att förstå någon annan och att lära sig att lita på den. Och så är det också i relationen till Gud. Men om du ger Gud en chans, då kan du få en vän för livet. 

När vi lär oss om Gud brukar vi:

Reflektera och fundera
Diskutera och samtala
Spela drama och sjunga
Uppleva spännande äventyr och fira gudstjänst
Prata med Gud genom bön
Åka på läger
Ha kul och skapa minnen!

Vem är du som går konfa?

Konfirmationen är vanligast för dig som går i sjuan eller åttan. Om du inte konfirmerade dig som ungdom, är det aldrig för sent att utforska det som vuxen! Om du är nyfiken, tveka inte att höra av dig så kan vi tillsammans planera hur ditt konfirmationsår som vuxen skulle kunna se ut!

Om du har särskilda behov som gör dig osäker på om du kan delta i konfirmationen, är du välkommen att kontakta oss. Tillsammans kan vi diskutera vilka möjligheter som finns.

Vad kostar det?

Ingenting. 

Anmäl dig genom att fylla i formuläret under menyradens flik ‘Konfirmationsläsning'.

Om du har fler frågor, tveka inte på att höra av dig till oss!