En lapp med en bön till dem som har det svårt under coronapandemin.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Bönestund

En stilla stund i bön och sång

I slutet av april tog vi tag i vår egen längtan efter bönens rum. Nu när så många av våra verksamheter är omställda eller ligger nere vill vi ändå rikta energin till något och startade därför bönegruppen, med ambition om att hålla bönens låga brinnande iallafall fram till sommaren och de kom att fortsätta in i höstmörkret, till och med novembers slut.

Bönegruppen samlas på torsdagar kl.17 i koret i Lessebo kyrka. Där ställer vi fram stolar med två meters mellanrum. Var och en får ta sin egen psalmbok/sånghäfte och vi hälsar på varandra på andra sätt än att ta i hand. Det finns tvål & vatten, pappershanddukar och handsprit på plats.

Någon av oss leder andakten så att vi andra kan följa och finna ro.
Vi sjunger enkla taizésånger eller liknande och läser en kort bibeltext.
Därefter ber vi på de sätt vi själva är bekväma med genom att skicka ordet runt i cirkeln, vill man be högt gör man det och vill man be tyst går det givetvis lika bra. Du avslutar din bön med ”amen” så att nästa bedjare vet att det är hens tur.
Det finns också möjlighet att tända ljus, skriva bönelappar och lämna fram en sten (som symbol för en börda man bär på) på altaret.
Vi avslutar andakten med välsignelsen och det är därefter fritt att gå när man själv känner sig redo. Musiken fortsätter tills dess att vi alla har lämnat andakten.

Du är hjärtligt välkommen att vara med, om du känner dig trygg att vara med i en liten folksamling i dessa tider. Det kommer tyvärr inte vara möjligt att följa denna andakt digitalt, men du får mer än gärna kontakta oss med ditt böneämne så tar vi med det till bönegruppen.

Mer information!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En kvinna läser hemma i soffan. På soffbordet framför henne står tända ljus och ett kors.

Tid med Gud hemma

Vill du stilla dig en stund inför Gud? Du kan be och hålla din egen andakt eller meditation där du är. Eller fira en enkel gudstjänst hemma hos dig. Via nätet kan du också ta del av gudstjänster och andakter.