Vi söker ytterligare två kyrkomusiker

Svenska kyrkan Sollentuna

Placeringsort: Sollentuna, Stockholms län Ansök senast 15 oktober

Vi är stolta över vårt musikliv, bland annat genom de 600 körsångare som sjunger i ett tjugotal körer och berikar församlingslivet. Vi söker dig som tillsammans med våra övriga fem kyrkomusiker, vill vara en del av vårt musik- och körarbetet, som också innebär gudstjänster, konserter och kyrkliga handlingar.

Vi söker dig som:

  • vill leda körer i olika åldrar och som kan inspirera framför allt barn till sång och musicerande.
  • vill förmedla din tro med de verktyg som just du har och tillsammans med musikerkollegiet och övriga medarbetare i församlingen bidra till att utveckla barns gudstjänst- och musikliv.
  • värdesätter att medverka vid dop, vigslar och begravningar

I en av tjänsterna ingår att leda Sollentuna gospelkör. Vi ser att du har kyrkomusikerexamen på B- eller C-nivå eller det vi bedömer som likvärdig utbildning och att du gärna har bred erfarenhet som kyrkomusiker samt är öppen för olika musikstilar/genrers. Allra viktigast är förstås att du är rätt person för uppdraget och är en god lagspelare med eget driv. Du har möjlighet att delvis påverka tjänstens innehåll.

Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar med 100% sysselsättningsgrad där såväl dag- som kvälls- och helgtjänstgöring ca varannan helg förekommer. Det kan finnas viss möjlighet att påverka sysselsättningsgraden om det är så att du ej har möjlighet att arbeta 100%. Spel/kördirigeringsprov tillämpas och genomförs i samband med intervju.     

Du behöver ha B-körkort för att kunna förflytta dig mellan församlingens kyrkor och lokaler. Församlingen har egen tjänstebil att låna ut vid behov, men vi ser gärna att du också har tillgång till bil.

I församlingen finns fem kyrkor med både mekaniska och digitala orglar, samt flyglar. I Sollentuna kyrka finns en ny 26-stämmig orgel från 2021 byggd av Metzler.

Om du har några frågor kring tjänsterna eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta:

Ewa Lena Kansbod, Organist/samordnare, 076-851 99 18

Andreas Salé, Pastoralområdeschef, 08-505 514 04

Susanne Sand, facklig kontakt för Kyrkomusikernas riksförbund, tel. 076-803 55 03

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 15 oktober. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.

 

 

 

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-10-03

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Antal lediga befattningar

2

Yrkeskategori

Kyrkomusik

Enhet

Svenska kyrkan Sollentuna

Referensnummer

2023/319

Ort

Sollentuna

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Adress

Svenska kyrkan Sollentuna

Sköldvägen 10

191 47 Sollentuna

Ansök senast

2023-10-15