Vallentuna församling söker präst med fokus konfa och unga vuxna

Vallentuna församling

Placeringsort: Vallentuna, Stockholms län Ansök senast 15 augusti

Vallentuna församling söker församlingspräst med fokus konfa och unga vuxna

Vi sticker ut hakan och säger att vårt ungdomsarbete är bland de bästa i landet. Vi har höga konfirmationstal och många ungdomar som finner ett värdefullt sammanhang i församlingen under många år efter konfirmationen. Det är vi stolta över och vill fortsätta förvalta!

Prästarbete i Vallentuna församling innebär tjänstgöring i en levande församling. Vi har många volontärer, ett rikt pilgrimsliv och gott samarbete med lokalsamhället.  I kommunen bor många barnfamiljer och vi bedriver ett stort och uppskattat arbete med skolkyrkan. Vi vill vara relevanta för människor i alla åldrar och har verksamhet och aktiviteter för barn, ungdomar, familjer, vuxna och äldre. Församlingen driver också en egen heltidsförskola.

Vi söker nu en präst som vill och vågar engagera sig i ungdomars liv, deras intressen och värld.
Du är trygg i dig själv och ditt uppdrag som präst, och uppdraget i församlingen gäller förstås alla åldrar. Du bidrar med dina gåvor, kunskaper och erfarenheter. Du jobbar inte ensam, vi är femtio anställda och massa volontärer i olika åldrar.

I tjänsten ingår de vanliga prästuppgifterna. Fokusområden i din tjänst är

  • verksamhet för konfirmander och ungdomar, bl a läger och kvällsverksamhet
  • att finnas med i SKU:s öppna ungdomsverksamhet
  • att delta i utbildning av unga ledare
  • utåtriktad verksamhet mot högstadium och gymnasium.
  • utveckling av verksamhet för unga vuxna

Ungdomsverksamheten som den ser ut idag omfattar ca 300 ungdomar och 180 konfirmander fördelat på 8 grupper där du kommer att ansvara för 1-2 grupper per år. Konfirmand- och ungdomsverksamheten är en av de största procentuellt sett i Stockholms stift, 2023 konfirmerades 57,3%, och växer fortfarande. Alla präster i församlingen förväntas ha konfirmander i sin tjänst, och du kommer att vara delaktig i församlingens välfungerande och omtyckta konfirmandarbete.

Vallentuna församling är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort och ett vidsträckt, levande kulturlandskap. Församlingen, som har drygt 17 000 medlemmar, ungefär 60 % av befolkningen, har ett rikt gudstjänstliv med bred verksamhet bland unga och äldre, medarbetare som brinner för sina uppdrag och fyra vackra medeltida kyrkor. Tillsammans delar vi visionen Att göra Kristus synlig.

Vallentuna församling erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag samt andra förmåner. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas och utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.
Arbetstiderna förläggs utifrån verksamhetens behov och innebär såväl dag- som kvälls- och helgtjänstgöring. Körkort samt tillgång till egen bil underlättar i tjänsten.

Välkommen med din ansökan, inklusive samtyckesblankett för behörighetsprövning hos domkapitlet (finns på stiftets intranät), redan idag! Sista ansökningsdag är 15/8 -24.

Läs gärna med om vår församling här: www.svenskakyrkan.se/vallentuna  

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Thomas Loréhn, komminister
Telefon: 08-511 862 48
E-post: thomas.lorehn [@] svenskakyrkan.se

Annica Engqvist, samordnare för Barn & ungdom
Telefon: 08-511 862 06
E-post: annica.engqvist [@] svenskakyrkan.se

Lasse Svensson, kyrkoherde
Telefon:  070-660 54 99
E-post: lasse.svensson [@] svenskakyrkan.se

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-07-05

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Präster

Enhet

Vallentuna församling

Referensnummer

2024/351

Ort

Vallentuna

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Adress

Vallentuna församling

Kyrkvägen 4

18630 Vallentuna

Ansök senast

2024-08-15