Stiftsdiakon med ansvar för rekrytering

Placeringsort: Växjö, Kronobergs län Ansök senast 29 februari

Beskrivning

Vi söker dig som längtar efter att få vara med och rusta framtidens diakoner i Växjö stift. Vid sidan av rekryteringsarbetet deltar du i ett spännande och mångfacetterat arbete tillsammans med ett gäng kompetenta medarbetare, på både stiftskansli och i församlingar runtom i stiftet.

I rekryteringsarbetet är du med i det proaktiva arbetet för att väcka kallelser att vilja verka i Svenska kyrkan. Du arbetar för att främja förståelsen av församlingen som den viktigaste rekryterande miljön. Efter den första kontakten mellan diakonkandidater och stiftsorganisationen är det sedan du som följer kandidaterna genom antagning och utbildning till vigning. Du kommer att ha enskilda samtal med de studerande, ansvara för delar av stiftets utbildning, arbeta nära stiftets biskop och domkapitel samt stå i kontakt med Svenska kyrkans nationella utbildningsprogram.

Du ska också var en samordnande kraft i Växjö stift, verka för att församlingarnas diakonala arbete ska var starkt och uthålligt och bidra till en ökad existentiell, social, ekonomisk, demokratisk och kulturell hållbarhet.

Du kommer vara en del av Växjö stiftskanslis pastorala enhet, där vi tillsammans arbetar för församlingslivets utveckling.

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan, med erfarenhet från tjänst i församling. Du är en lugn, trygg och stabil person med en god social kompetens. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete och väjer inte för det svåra samtalet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet,

Villkor

B-körkort krävs för tjänsten.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Läs mer om Växjö stift här.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Mattias Östborg, chef för pastorala enheten, Växjö stiftskansli
Mail: mattias.ostborg@svenskakyrkan.se

Ange diarienummer S 2024-0046.

I samband med att du laddar upp CV och personligt brev, bifoga också diakonbrev.

Välkommen in med din ansökan!

2024-02-07

Efter överenskommelse