Kyrkoherde till Turinge-Taxinge församling

Turinge-Taxinge Församling

Placeringsort: Nykvarn, Stockholms län Ansök senast 16 september

Kyrkoherde till Turinge-Taxinge församling
 

Turinge-Taxinge församling vill med öppenhet och glädje möta människor NÄR LIVET HÄNDER och skapa plattformar för möten med den levande Guden i centrum. 

Om församlingen 
Församlingen omfattar Nykvarns kommun i Stockholms län, med närhet till både Eskilstuna, Södertälje och Stockholm. Kommunen ökar i befolkningsunderlag pga. stor inflyttning. Ett nytt centrum växer fram mitt emot järnvägsstationen församlingens centrala mötesplats, Nykvarnskyrkan med Kafé Änglagott, ligger. Nykvarn är ett finskt förvaltningsområde och vi bedriver verksamhet på finska. Församlingen har Regnbågsnyckeln, Regnbågsnykeln är en hbtq-märkning som visar att förtroendevalda och medarbetare har genomgått en processmodell för en inkluderande kyrka och arbetar aktivt för mångfald och öppenhet. 

Vi har ytterligare två kyrkor, Turinge kyrka och Taxinge kyrka med vackra kyrkogårdar. Dessa kyrkor är populära för förrättningar. Taxinge kyrka är mer av vår sommarkyrka och ett populärt utflyktsmål. På Herrgården finns administration och gott utrymme för verksamheter för stora och små. Till församlingens arbetslag hör en kompetent personal som vill ta ansvar för sina olika arbetsuppgifter och engagerade förtroendevalda.  

En kyrkoherde som vill leda oss vidare i framtiden
Du kommer till en väl fungerande församling. Till våra glädjeämnen hör en rik barnverksamhet, stor konsert och musikverksamhet med många körer för barn och vuxna. En kraftansamling i konfirmandarbetet där kyrkoherden, prästerna och församlingspedagog har ett gemensamt ansvar för konfirmandgrupperna, ett ungdomsgäng som utvecklas, söndagliga gudstjänster med mycket musik, ett populärt Kafé Änglagott och engagerade frivilliga. Utmaningar är att utveckla det vuxna lärandet och arbeta med gudstjänstutveckling för att stärka församlingens identitet ytterligare att vara kyrka i Nykvarn. 

Församlingen leds av kyrkoherden tillsammans med kanslichef och kyrkogårdschef vilket gör att kyrkoherden arbetsleder församlingsverksamheten. Kyrkoherden leder bland annat arbetet med verksamhetsplan, verksamhetsuppföljning och är aktiv i arbetet med budget och ekonomi. Cheferna utgör tillsammans med HR-resurs ledningsgruppen. Församlingen har ett välutvecklat arbetsmiljöarbete och goda rutiner när det gäller förvaltning och ekonomi. Församlingen är mycket välmående med ett gott rykte och viljan är stor att vara en naturlig del av samhället och räknas som en viktig aktör. 

Det är av vikt att balansen mellan styrning och ledning är fungerande. Ett gott samarbete mellan kyrkoherde och förtroendevalda är A och O i vår församling.

Vår kyrkoherde ska också kunna arbeta för och se vikten av en god arbetsmiljö där våra ambitioner är att ligga i topp bland arbetsgivare i Svenska kyrkan, kunna förstå ekonomi och inspirera medarbetare.

Församlingen eftersträvar både ett utvecklande- och tillitsbaserat ledarskap och vill utveckla detta än mer för att skörda det goda som medföljer när medarbetare blir medledare och växer i sitt ansvar. 

Vi söker dig som: 

·        Vill axla ansvaret att vara kyrkoherde i en medelstor församling med stora ambitioner

·        Vill vara en fungerande länk mellan styrning och ledning

·        Vill fungera som församlingspräst och bidra med det som är dina styrkor

·        Vill bygga församling och vara en del av både församlingsverksamhet och i samhället

·        Är glad, positiv och idérik, har lätt att få kontakt med människor och är väl förankrad i bön             och i din tro

I tjänsten ingår helgtjänstgöring och en del förrättningar. 

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav, då du kommer att arbeta i församlingens samtliga kyrkor. 

 Tillträde 1 januari 2025 eller enl. överenskommelse. 

Ansökan sker via VARBI senast den 16 september 2024. 

Viktiga datum: 

* Sista ansökningsdag den 16 september

* Intervju hos domkapitlet i Strängnäs den 30 september

* Intervju hos församlingen kommer att ske efter Domkapitlets yttrande 15 oktober.

Utdrag ut belastningsregistret uppvisas vid anställning. 
För mer info om tjänsten, kontakta:
Kyrkoherde Patrik Ingemansson, 070-752 71 43 
Kyrkorådets ordförande Lennart Ygstedt,  070-691 37 59

 

 

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-07-01

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2025-01-01

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Präster

Enhet

Turinge-Taxinge Församling

Referensnummer

2024/342

Ort

Nykvarn

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Kontakt

Patrik Ingemansson

Telefon: 0707527143

Lennart Ygstedt

Telefon: 0706913759

Viktoria Gutung

Telefon: 0768271156

Adress

Turinge-Taxinge Församling

Allévägen 1

155 32 Nykvarn

Ansök senast

2024-09-16