Kyrkoherde till Nordmalings församling

Nordmalings församling

Placeringsort: Nordmaling, Västerbottens län Ansök senast 17 juni

Med sitt läge mellan Umeå och Örnsköldsvik har Nordmaling vackra havsvyer, fiskrika älvar, levande byar och massor av trevliga människor – och vi som bor och jobbar här är stolta över vår bygd. En riktigt bra plats att bli kyrkoherde på helt enkelt.

För att du ska vara rätt för oss behöver du ha lika delar ordningssinne och sprudlade entusiasm. I en kommun där mer än hälften av invånarna bor i byarna utanför centralorten behöver du också uppskatta de mindre sammanhangen och förstå bygemenskapens betydelse.

I Nordmaling har Svenska kyrkan en tydlig och självklar roll i lokalsamhället och samarbetet med kommunen, föreningslivet, bygdens EFS-grupper och övriga samfund är både gott och omfattande. Att kyrkan legat mitt i byn sedan medeltiden spelar kanske en viss roll men viktigare är att vi enträget jobbar med att vårda relationerna och knyta nya kontakter ute i samhället. Församlingen präglas av ekumeniken och kombinerar ett stort fokus på barn, ungdomar och skola med levande mötesplatser för seniorer. Församlingen har också ett rikt musikliv som vågar ta ut svängarna bortom det traditionella.

Blir du kyrkoherde hos oss får du gå i täten för en lagom stor och väl fungerande församling som står stadigt på egna ben – personalgruppen är stabil och ekonomin i balans. Vi samarbetar nära med våra grannförsamlingar på olika områden men värnar samtidigt om den lokala styrningen och närheten till församlingsborna.

Vi hoppas att du vill bli en del av allt detta och att du med lyhördhet, smittsam glädje, tro, vishet och entusiasm vill leda personalgruppen och hela församlingen vidare. Med det engagemang och den starka entreprenörsanda som finns här kan dina idéer om hur vi som kyrka ska nå ut på nya sätt bli verklighet.

Förutom i centralorten Nordmaling har församlingen kyrkor, kyrkogårdar och gravkapell i Norrfors, Nyåker, Rundvik, och Hörnsjö. Genom samarbeten med EFS, frikyrkor och byaföreningar möter vi också människor i många andra byar i kommunen. I Nordmalings finns det mesta men tack vare vare Botniabanan och E4 tar du dig snabbt till våra större grannkommuner när du så önskar.

Mer information

Krav

Kyrkoherdeutbildning
B-körkort och tillgång till egen bil

Kontaktpersoner

Inger Sellgren, kyrkorådets ordförande: 070-643 67 49
Elisabet Jonsson, tf kyrkoherde: 0930-14502

Ansökan

Din ansökan med cv, personligt brev, löneanspråk och en kopia av ditt prästbrev vill vi ha senast 17 juni.

Intervjuer

Nordmalings församling genomför intervjuer löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Domkapitlet genomför intervjuer den 1 augusti.

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-05-03

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Chefer

Enhet

Nordmalings församling

Referensnummer

2024/212

Ort

Nordmaling

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Ulf Backerholm

Telefon: 0930-14506

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Fackliga företrädare

Elisabeth Asplund, Vision

Telefon: 070-2332940

Ansök senast

2024-06-17