Komminister till Annedals församling

Göteborgs domkyrkopastorat

Placeringsort: Göteborg, Västra Götalands län Ansök senast 10 mars

Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg. Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling. 

Annedals församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Den rymmer stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården, med anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna!


Göteborgs domkyrkopastorat söker Komminister till Annedals församling

Ditt uppdrag

Du är vår präst som tillsammans med arbetslaget, bestående av präster, diakoner, musikpedagoger m.fl. arbetar operativt och utvecklande med främst ungdomar och konfirmander, men även i områden som kultursamverkan och i Stellaverksamheten.  

En stor del av din tjänst är inriktad på konfirmandarbetet, där Annedals församling är samordnande församling för Göteborgs domkyrkopastorat. I tjänsten kommer du, utöver allmänna prästuppgifter såsom gudstjänst, undervisning och själavård, vara en av nyckelpersonerna i konfirmandarbetslaget (inkluderande läger m.m.). Annedal bedriver en stor del av konfirmandarbetet på sin lägergård Lyckebo bl.a. sommarläger. Du bidrar med att skapa arbetssätt och mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag.

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har erfarenhet som präst. Du har erfarenhet av att arbeta med konfirmander och är väl insatt i hur arbetet går till. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans konfirmand- och ungdomsarbete.

Tjänsten kräver B-körkort.

Dina egenskaper

Som person är du trygg och har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda relationer och entusiasmera. Du har en stark ådra i att stödja och samarbeta i arbetslaget och bidrar till en god laganda och till församlingens och pastoratets verksamheter. Du har även en god förmåga att strukturera och planera aktiviteter, både enskilt och tillsammans med arbetslagen. Du arbetar målinriktat. Du är en jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 2024-03-10. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Sista ansökningsdag              2024-03-10, löpande rekrytering

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-02-12

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Präster

Enhet

Göteborgs domkyrkopastorat

Referensnummer

2024/88

Ort

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Kontakt

Cathrina Stålklint, församlingsherde

Telefon: 031-7316175

Adress

Göteborgs domkyrkopastorat

Kyrkogatan 28

41115 Göteborg

Fackliga företrädare

Ammi Jonsson, KyrkA

Telefon: 031-7619374

Lars Svernling, Vision

Telefon: 0523-668410

Ansök senast

2024-03-10