Församlingspräst

Placeringsort: Göteborg, Västra Götalands län Ansök senast 1 mars

Vill du vara präst i en församling med rikt gudstjänstliv och stor vardagsverksamhet?

Nu söker vi församlingspräst till Björkekärrs församling i Örgryte pastorat.

Beskrivning

Björkekärrs församling finns i de östra delarna av centrala Göteborg. Församlingen har ett rikt gudstjänstliv. Med Jesus i centrum vill församlingen leva ut kristet liv grundat på Guds ord, bön och tillbedjan.

Som församlingspräst kommer du möta människor i stadsdelen i livets olika skeenden. Du kommer arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar, själavård och vara prästen i konfirmandteamet.

Du kommer ingå i ett arbetslag  med olika professioner som leds av församlingsherde och din arbetsplats kommer vara i Björkekärrs kyrka.

Vi söker dig som:

• Lever i ett personligt lärjungaskap i kärlek bön och gudstjänstliv.
  • Är en god förkunnare med en trygg bibliska förankring.
  • Vill undervisa och rusta människor i alla åldrar för ett liv i Jesus Kristus.
  • Vill dela och verka för församlingens bön- och gudstjänstliv.
  • Vill samarbeta och samverka i team för att utveckla församlingens arbete tillsammans med gudstjänstfirare och ideella medarbetare.
  • Är lyhörd och har social kompetens.

• Du är prästvigd i Svenska kyrkan.

Villkor

• Tillsvidareanställning, 100 %.
  • Tillträde efter överenskommelse.
  • Medlem i Svenska kyrkan.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
  • Intervjuer planeras till 14 mars.

Om Örgryte pastorat

Örgryte pastorat består av församlingarna Björkekärr, Härlanda, Sankt Pauli och Örgryte i östra delen av centrala Göteborg. Här finns ett rikt och varierat gudstjänst- och församlingsliv. Tillsammans rymmer församlingarna en blandad skara människor som vill dela kyrkans tro och liv. Vi vill se detta som en rikedom där evangeliet kan uttryckas och ta form på många olika sätt, och vi är övertygade om att fler människor då nås.

Pastoratet driver en förskola. På Östra sjukhuset och Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus har vi medarbetare som arbetar i Sjukhuskyrkan.

Läs mer om pastoratet:

Församlingsinstruktion - Örgryte pastorat

Lär känna oss på sociala medier:

Vi vill att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet, på detta vis säkerställs att vi följer GDPR och att ansökningarna hanteras likvärdigt.

Välkommen med din ansökan!

Jobbannonsering

Vi har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Utdrag ur belastningsregistret

Till tjänster där den anställde kommer att ha kontakt med barn kontrolleras belastningsregister. Utdraget får vara max ett år och sparas inte, det görs endast en anteckning om att det har visats upp vid anställning.

2024-02-12

Efter överenskommelse