Diakon till Diakonicentralen

Umeå pastorat

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 1 september

Vi på Diakonicentralen söker nu vår nya kollega.

Är du diakonvigd och vill vara med och utveckla inkluderande gemenskap? Ser du att varje människa besitter förmågor och resurser att hantera sin livssituation? Läs vidare!

Diakonicentralen är en del av Umeå pastorats församlingsdiakonala verksamhet och mottagning för den som söker olika former av stöd. Här arbetar diakoner och diakonimedarbetare som erbjuder ekonomisk och juridisk rådgivning, samtal och gruppverksamhet, samhällsguidning och social planering, och är en av huvudmännen i ett härbärge för EU-migranter. Vi möter människor som upplevt situationer i flykt, utanförskap och utsatthet, och vårt uppdrag är att stärka de egna förmågorna och ge verktyg för att komma vidare i livet. 

I den här tjänsten blir du en del av ett arbetslag i utveckling och i samverkan med andra ideella organisationer, kommun och näringsliv. Vi ser ideella medarbetare som en värdefull resurs och ser gärna att du har intresse och erfarenhet av att utveckla ideellas medverkan. Vi välkomnar också att du bidrar med dina erfarenheter - hur kan vi bli ännu bättre på det vi redan gör?

 

Vi söker dig som

  • är diakonvigd i Svenska kyrkan
  • är utbildad socionom och/eller har flerårig erfarenhet av socialt arbete
  • har erfarenhet av att möta människor som lever i ekonomisk och/eller social utsatthet
  • ser möjligheter i att samverka med andra organisationer
  • uttrycker dig väl muntligt och i skrift på svenska

Vidare söker vi dig som är bekväm och nyfiken i mötet med nya människor - även den sökande som inte för stunden är stabil och trygg. Du har erfarenhet av situationer som upplevs svåra. Du har förtroende för människors inneboende kraft och ser dig själv som en möjliggörare snarare än en hjälpare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Meriterande

  • B-körkort
  • Om du talar fler språk än svenska och engelska
  • Erfarenhet av arbete med migration

Villkor och förmåner

Tjänsten är på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetet sker i huvudsak dagtid på vardagar, ibland förekommer kvälls- och helgarbete. 

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid. 

 

Nyfiken på Umeå? Umeå beskrivs ibland som en lagom stad. Här finns storstadens utbud av kultur, idrott och restauranger. Samtidigt är det nära till naturen och det mesta finns på cykelavstånd. Läs mer här Tio skäl att flytta till Umeå och här Visit Umeå.

 

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev, CV och diakonibrev senast den 1 september.

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns även den gemensamma Diakonicentralen.

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-06-13

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Diakoni

Enhet

Umeå pastorat

Referensnummer

2024/169

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Kristina Högdahl, diakonistrateg

Telefon: 090-2002675

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Ansök senast

2024-09-01