Diakon

Svenska kyrkan Östersund

Placeringsort: Östersund, Jämtlands län Ansök senast 29 september

Beskrivning

Vill du vara med och bidra in i  Östersunds församling diakonala utvecklingsarbete?

Diakonienheten i Östersund arbetar med att ta fram en diakonistrategi för det framtida arbetet utifrån den senaste församlingsinstruktion. Vi reflekterar över olika diakonala utmaningar och arbetsfält samt utvecklar samarbeten och olika former av nätverk med andra aktörer. Vi arbetar också i team kring olika områden; missbruk, migration, ekonomisk utsatthet, äldrefrågor m.fl. 

Vi är en starten på utvecklingen av ett diakonalt centrum/nav för vårt diakonala arbete där du i denna rollen kommer att ta särskilt ett utvecklingsansvar. Diakon tjänstens uppdrag är för hela församlingen , men har en del av det lokala arbetet förlagt till framför allt Odensala kyrka.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår både lokalt och gemensamt arbete inom olika diakonala områden, alltifrån enskilt stöd, olika former av lokala mötesplatser till utvecklingsfrågor inom bl.a. migration och idealitet.

Vi önskar också att du har erfarenhet av och intresse för frågor kring funktionsvariationer som ett av de områden vi identifierat att vi behöver utveckla inom ramen för tjänsten. Du bör ha erfarenhet av strategiskt diakonalt arbete sedan tidigare och vara nyfiken på nya frågeställningar. Som diakon har du vana av att arbeta både enskilt och i grupp samt med ideella. Tidigare vana av samarbeten med andra aktörer meriterar.

Kvalifikationer/villkor

Diakon med socionomutbildning eller motsvarande som grundutbildning.
B-Körkort

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-08-24

Löneform

månadslön

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt ÖK.

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Diakoni

Enhet

Svenska kyrkan Östersund

Referensnummer

2023/308

Ort

Östersund

Län

Jämtlands län

Land

Sverige

Kontakt

Marie Strandgren

Telefon: 063-195017

Adress

Svenska kyrkan Östersund

Södra Gröngatan 33

831 35 Östersund

Ansök senast

2023-09-29