Foto: Charlotte Törnqvist

Projekt Edens kulle - en plats för alla!

Nyhet Publicerad

Till vår stora glädje kunde vi äntligen påbörja en kommande förvandling av höjden bakom Landvetter församlingshem tidigare i år under september månad. Under platsens förvandling och hela arbetets gång vill vi försöka värna om såväl ekonomisk, ekologisk som social hållbarhet i området.

Denna höjd som vi även kallar Edens kulle kommer sakta men säkert att växa fram över tid och gå från en bortglömd del i området till något som vi hoppas ska bringa glädje till många, stora som små!

Under hösten har vi påbörjat markarbetet och byggt upp en central plantering med stora bäddar där örter av olika slag har planterats. Sittbänkar kommer även att integreras i odlingsbäddarna och gångar mellan planteringarna leder in till ett planterat bergkörsbär med vacker blomning när det är som mest efterlängtat - till våren!

Nu inväntar vi vintern och under senvintern eller tidig vår kommer ett stängsel sättas upp i ytterkant på höjden av säkerhetsskäl, framförallt för barn på grund av de stora nivåskillnaderna. Även en redskapsbod kommer sättas upp för vår barnverksamhet, men den kommer även att nyttjas av vår samarbetspartner Active Landvetter Rehab som likt allmänheten kan nyttja ytan för träning eller annan samvaro. 

Vi kommer även att anlägga gräsmatta över en stor yta samt skapa en lekyta inriktad specifikt mot barns fria lek i mer skogslik miljö. Här hoppas vi att familjer vill träffas, men även att människor på egen hand ska vilja ta sig upp på höjden för en stunds avkoppling i en vacker miljö, fri från trafik och brus.

Välkomna upp under arbetets gång!