Foto: Andreas Rångeby

Krakow för konfirmandföräldrar

Den 10 till 13 oktober 2024 erbjuds föräldrar till konfirmander en studieresa till Krakow.

Svenska Kyrkan i Landvetter & Härryda erbjuder nu före detta konfirmandföräldrar en resa till Krakow likt den våra Krakowkonfirmander gör. Den stora skillnaden är att vi inte reser med buss utan med flyg vilket säkert era ungdomar tycker är lite orättvist.

Under resan kommer ni precis som ungdomarna att få uppleva Krakows fantastiska miljö och känslan av att ljuset alltid besegrar mörkret.

Resan leds av Gustav Öhlander och Jörgen Magnusson och förutom en guidad visning av det före detta förintelselägret kommer ni också få uppleva Krakows gamla stad och en specialguidning av judiska kvarteren. Jag (Gustav) ska göra mitt bästa för att dela med mig av mina guldkorn och det jag fått med mig under alla mina år i denna underbara stad.

Vi reser torsdag den 10:e oktober 2024 från Landvetter flygplats och kommer hem söndag 13:e oktober. Tiderna är inte spikade ännu men det kommer troligen vara avgång tidigt på torsdag morgon och hemkomst söndag kväll.

Som ni förstår kan vi inte erbjuda detta till samma låga pris som vi ger konfirmanderna utan vi måste försöka gå plus minus noll. Resan kommer kosta mellan 7 000 - 8 000 kronor beroende på hur väl våra flygpriser står sig innan vi kan spika platser åt er. I priset ingår:

  • Flyg Landvetter-Krakow t o r
  • Transfer Krakows flygplats till Kakow centrum
  • Hotell, 3 nätter i dubbelrum, med frukost i absoluta centrum. (1500:- i enkelrumstillägg)
  • Transfer till och från Auschwitz-Birkenau
  • Guidning på Auschwitz-Birkenau
  • Guidad stadsvandring i Krakows gamla stad och judiska kvarteren
  • 1 gemensam middag

Under resan kan det också erbjudas möjlighet till andra utflykter, exempelvis saltgruvorna eller Schindlers fabrik, till självkostnadspris för den som önskar. Mer information och detaljer kommer när vi närmar oss.

Resan har begränsat antal platser och vi följer principen först till kvarn.

Är du intresserad? Anmäl dig då genom att fylla i formuläret här nedan. Observera att anmälan är bindande.

Anmälan Föräldraresa till Krakow

Här anmäler du dig för att följa med på vår resa. Observera att anmälan är bindande och att platserna är begränsade.

Anmäl här