Läroplan – Krubbvisning i Sofia Albertina kyrka

Ett skolmaterial som vänder sig till årskurs 1–3

Materialet behandlar Jesu födelser och omständigheterna kring denna, samt kopplar händelsen till barnens verklighet.

Programmets innehåll

En pedagogledd upplevelsevandring i Sofia Albertina, där vi berättar berättelsen om den allra första julen. Vi gör personerna i berättelsen levande och kopplar deras situation och livsöde till situationer och livsöden som eleverna känner till. Eleverna får röra sig i och bekanta sig med kyrkorummet.

Innehåll kopplat till läroplanen

Att leva tillsammans: Att flytta inom ett land eller mellan länder. Vad detta kan ha för orsaker och få för konsekvenser.

Att leva i närområdet: Religioner och platser för religionsutövning i närområdet.

Att leva i världen: Några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur bibeln och deras innebörd.

Att leva i verkligheten: Tidslinjer och tidsbegreppen, dåtid, nutid och framtid.

Förmågor kopplade till kunskapskraven

Eleven kan ge exempel på någon högtid, symbol och central händelse för kristendomen.