Musik i kyrkan

Musik är en viktig del av församlingens liv. Lagunda är en sjungande församling, med Barnkör, Våga sjunga-kör, Voices of Ladies, Lagunda manskör och Lagunda kyrkokör. Det finns också möjlighet att prova på orgel, eller att medverka med musik vid gudstjänster eller konserter - låt oss sjunga och spela tillsammans!

Sång och musik har alltid följt människan åt och hjälpt oss att ge uttryck för känslor som sorg, rädsla och glädje.I Svenska kyrkan finns plats för all typ av musik. Här kan du utveckla ditt musikintresse genom att sjunga i kör, spela instrument eller gå på konsert.

Sjunga i kör

Här i församlingen finns en barnkör och fyra vuxenkörer. Dessutom ingår musik och sång som en naturlig del i flera av verksamheterna (läs mer om barnverksamhet med musik på Barn och familj).

Vill du veta mer om Våga sjunga, manskören eller kyrkokören (blandad 4-stämmig kör) är du välkommen att kontakta Lena Westberg. Är du intresserad av Voices of Ladies eller barnkören är det Sofia Imberg Kelhoffer du ska höra av dig till.

Nya och gamla sångare är varmt välkomna!

Spela instrument

Du som hellre spelar än sjunger är lika välkommen. Det finns utrymme för både musik i gudstjänster och för instrumentalister som vill spela tillsammans med körerna - både vuxenkörer och barnkör. Kontakta någon av församlingens musiker för att få veta mer!

Det finns också möjlighet att prova på att spela orgel.

Lyssna på musik

Församlingens körer medverkar i gudstjänster och evenemang av olika slag. Programmet finns här på webben och i appen Kyrkguiden.

Dessutom har Lagunda glädjen att samverka med Giresta musikstiftelse som anordnar högklassiga konserter i Giresta kyrka några gånger på termin. Mer om stiftelsen program och biljetter finns på www.giresta.se

Vill du inte missa någon konsert, evenemang eller gudstjänst? Håll då koll på församlingens kalender, prenumerera på veckoutskick, eller följ oss på Facebook.

Om du vill vara med och musicera på något sätt kan du kontakta församlingens kyrkomusiker Lena Westberg (se Kontakt )

Det kan vara solister vid gudstjänster, grupper av ungdomar som sätter ihop ett lovsångsband för något särskilt tillfälle, luciafirande med både stora och små på Liljegården, eller varför inte en gospelhelg ihop med gäster?

Många av anställda och frivilliga i församlingen både spelar och sjunger gärna.