Fira enkel gudstjänst hemma

En gudstjänst kan firas på många sätt, också i enkelhet hemma. I dessa dagar är det ett bra alternativ, eller kanske det enda alternativet. Här finns en ordning för enkel gudstjänst.

Du hittar dagens bön och dagens bibeltexter i Evangelieboken. Den finns oftast med som en del av psalmboken. Skulle du inte ha en psalmbok med evangeliebok finns böner och texter för söndagen också på svenskakyrkan.se/kyrkoaret/bibeltexter.

Ordning för enkel gudstjänst

Här nedanför finns en gudstjänstordning att ladda ned som pdf.
Om du har svårt att ladda ned pdf eller använder talsyntes så finns här gudstjänstordningen också i enkel textform:

INLEDINGSORD: I Faderns, och Sonens, och den heliga Andens namn. Amen.

PSALM

EVANGELIELÄSNING

STILLHET & TANKAR

TROSBEKÄNNELSEN

FÖRBÖN

HERRENS BÖN/VÅR FADER

VÄLSIGNELSEN Herren välsigne oss och bevare oss. Herren låte sitt ansikte lysa över oss och vare oss nådig. Herren vände sitt ansikte till oss och give oss frid. I Faderns och Sonens och den heliga Andens namn. Amen.

PSALM

Klicka på bilden för att ladda ned gudstjänstordningen som PDF.