Sjung i kör

Körer för barn, ungdomar och vuxna. Här hittar du församlingens alla körer.

Sommaruppehåll och höststart v. 36

Nu är det sommaruppehåll för många av våra terminsverksamheter. Gudstjänster och konserter rullar på under sommaren. Mötesplats Spira håller öppet med sommartider och Förmiddagskaffet på torsdagarna fortsätter hela sommaren. I kalendern hittar du allt som händer i sommar.

Terminsverksamheterna kör igång igen från och med första veckan i september (v. 36).

Vi önskar dig en skön sommar!

För barn:

Miniorer 6-8 år

Sång och musik, skapande verksamhet, lek och andakt.  Tisdagar 15:00 i S:ta Gertruds kyrka.

Kungsbacka Gosskör, 6-13 år

En kör för killar i åldrarna 6-13 år som älskar att sjunga! Här finns möjligheter att utvecklas i en duktig målmedveten kör. Vi delar in killarna i grupper beroende på ålder. Välkommen att söka till Kungsbacka gosskör.

G-klaven, 9-12 år

Onsdagar 15:00 i S:ta Gertruds kyrka.

För ungdomar:

AmaSing, 13+

Detta är kören för dig som är ungdom 13+, och gillar att sjunga! Vi ses onsdagar jämna veckor 16:45 i Kungsbacka kyrka.

Teckensång:

Kungskören, 12+

En kör för dig som gillar att sjunga och teckna samtidigt, teckensång! Kören med sångglädje och uttryck från 12 år och uppåt!

För vuxna:

Akleja

Kören för dig med god körvana, som tycker om att sjunga pop, psalm och gospel och som gärna sjunger i stämmor. Söndagar 17:00-19:00 i Kungsbacka kyrka.

In Spiritu

En kör med mycket glädje och skratt för både tjejer och killar. Från nybörjare till van sångare! Vi tycker om att sjunga populärmusik och mycket annat.

Cecilia Vokalensemble

En kör för dig som är van att sjunga i kör.

En kvinna som sitter med en notpärm

Gertrudskören, 65+

OBS! Kören har paus tillsvidare. Pensionärskör med blandad repertoar och avslutande kaffe. Välkommen till en härlig sånggemenskap! Vi träffas och sjunger i Kungsbacka kyrka på tisdagar 14:00. Varmt välkommen - du som redan är med i kören och du som vill prova på!

Anmälan till barnkörer och barngrupper

Här kan du skicka intresseanmälan till vårens barnkörer.

Anmälan till vuxenkörer

Här kan du skicka intresseanmälan till församlingens vuxenkörer.

Vill du spela?

Spelar du ett instrument och vill spela i gudstjänsten?
Kontakta någon av musikerna här nedan.

ATT SJUNGA FÅR DIG ATT MÅ BÄTTRE

Du blir gladare

Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress

Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning

När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet

Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: https://www.sverigeskorforbund.se/nyheter/korsang-rena-halsokuren

Musiker och körledare