Sjung i kör

Körer för barn, ungdomar och vuxna. Här hittar du församlingens alla körer.

Pausade VERKSAMHETer PGA CORONAVIRUSET

Vi pausar de flesta verksamheter t o m vecka 18 (3 maj), för att hindra smittspridningen av coronaviruset och för att skydda riskgrupperna.

Gudstjänster firas som vanligt men med begränsat antal besökare. Som flest får 50 personer vistas samtidigt i lokalerna. Kungsbacka kyrka och Kyrkcaféet håller öppet vardagar 10:00-14:00 med en enkel lunchbön i kyrkan 12:00.

För barn:

För ungdomar:

Teckensång:

För vuxna:

Vill du spela?

Spelar du ett instrument och vill spela i gudstjänsten?
Kontakta någon av musikerna här nedan.

ATT SJUNGA FÅR DIG ATT MÅ BÄTTRE

Du blir gladare

Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress

Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning

När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet

Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: https://www.sverigeskorforbund.se/nyheter/korsang-rena-halsokuren

Musiker och körledare