Aktuellt på kyrkogårdarna

Den 8 juni 2020 invigdes den nya minneslunden på Gamla kyrkogården i Kungsbacka.

Minneslunden invigdes måndag 8 juni 2020 med ceremoni och ett klippt band av Kungsbacka Hanhals församlings kyrkoherde Christofer Rogestedt. Även personal och representanter ur kyrkoråd samt kyrkogårdsutskottet var närvarande.

Växterna som återfinns här går i blått, vitt och silver, som havet.

”Då centrumplanteringen här tidigare var en damm och med Kungsbackas läge längs Hallandskusten gick mina tankar till vatten och hav när jag skapade denna plats. Det lilla vattenfallet i mitten ska förstås förstärka vattentemat ytterligare och med dess eviga kretslopp får det, för den som vill, stå symbol för det eviga livet. Aster, martorn och malört är växter som trivs vid stranden, om än kanske inte precis de här sorterna. Flera av växterna gillas också av insekter vilket jag hoppas bidrar till ökad mångfald och behagligt surr ihop med porlandet”.
/Malin Ferm, kyrkogårdsarbetare