Other languages with Google Translate

Kontakt

Kulla pastorat Besöksadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS (Väsby) Postadress: S:t Andreas väg 40, 26357 HÖGANÄS Telefon:+46(42)360650 E-post till Kulla pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Levande möten

Levande möten är en samtalsserie i Vikens kyrka som nu är inne på sin sjunde säsong. Tanken med Levande möten är att två personer, med olika eller snarlika infallsvinklar och kompetenser, möts i ett samtal utan moderator där vi som finns i rummet får vara medmötare där och då. Efter eventuella frågor avslutas kvällen senast kl 20.00. Det är fri entré och insläpp en timme innan samtalet börjar. Man kan inte förboka platser.

Vikens kyrka söndagskvällar kl 18.30

David Thurfjell möter Eric Schüldt
29 september 2019 OBS! kl 19.00

”Andliga äventyr i världens mest sekulariserade land”
David är religionshistoriker, professor i religonsvetenskap och har även skrivit den uppmärksammade boken Det gudlösa folket. Eric är radiojournalist, programledare och kulturdebattör. Eric hörs varje vecka i P2 i Text och musik med Eric Schüldt.

Kristina Lindquist möter Joel Halldorf
17 november 2019

”Anden är villig, köttet är svagt”
Kristina är frilansande kulturjournalist. Hon skriver regelbundet i Dagens Nyheter och är en flitig debattör i olika sammanhang. Kristina har ett förflutet som kulturchef på Upsala Nya Tidning. Joel är docent i kyrkohistoria, författare samt ledarskribent i tidningen Dagen och medarbetare på Expressen kultur. Joel driver även Läsarpodden tillsammans med Patrik Hagman.

Camilla Lif möter Johar Bendejelloul
26 januari 2020

Camilla är präst i Katarina församling i Stockholm och medverkar regelbundet i Tankar för dagen, Helgsmål och Spanarna. Hon är också författare och skribent i Kyrkans tidning. Johar är journalist och har genom sitt yrkesliv verkat inom public service, både på SVT och P1. Johar arbetar numera på Dagens Nyheter. Han har briljerat i På spåret tillsammans med Josefin Johansson.

Patricia Tudor Sandahl möter Rebecka Tudor
9 februari 2020

”Den livsviktiga döden - ett samtal mellan mor och dotter och liv, död och tro”
Patricia är psykoterapeut och författare och har fått stort genomslag med sina böcker om hur man förhåller sig till livet och åldrandet. Rebecka är präst och arbetar i Tyresö församling och brinner för frågor som handlar om teologisk och mänsklig inklusivitet.

Stina Wirsén möter Kent Wisti
19 april 2020

”teckning, tvivel och tröst”
Stina är en av våra främsta illustratörer och har bland annat ritat och skrivit många böcker för de mindre barnen, alltid med stora livsfrågor i fokus. Hennes böcker är översatta till ett flertal språk. Kent är präst, satiriker och konstnär. Han arbetar som stiftsadjunkt för mission på Lunds stiftskansli. Samtalet mellan Stina och Kent kombineras med en utställning i kyrkan av deras respektive konstverk