Levande möten

Levande möten är en samtalsserie i Vikens kyrka som nu är inne på sin sjunde säsong. Tanken med Levande möten är att två personer, med olika eller snarlika infallsvinklar och kompetenser, möts i ett samtal utan moderator där vi som finns i rummet får vara medmötare där och då. Efter eventuella frågor avslutas kvällen senast kl 20.00. Det är fri entré och insläpp en timme innan samtalet börjar. Man kan inte förboka platser.

Vikens kyrka söndagskvällar kl 18.30
Vi återkommer med vårterminens datum och gäster!

#29 Matilda Voss Gustavsson möter Eric Schüldt

20 november

Matilda Voss Gustavsson möter Eric Schüldt och samtalar utifrån rubriken Att förlora sin kyrka – och att finna den igen.

Matilda är författare och journalist och hennes bok Klubben väckte stor uppmärksamhet 2019 med sin fördjupning makten och tystnadskulturen inom kulturvärlden; en fortsättning av reportage i DN rörande kulturprofilen och Svenska Akademien vilken gav henne Stora journalistpriset 2018 för årets avslöjande.

Eric är kulturjournalist och återkommande gäst i Levande möten. Eric har text och musik i P2, samt driver podden Månens sällskap med Nathalie Lantz.

Eric och Matilda är vänner och har båda ett förflutet inom olika kyrkliga traditioner. ”Att förlora sin kyrka – och att finna den igen” är ett samtal om erfarenheten av ett livstolkande sammanhang och hoppet om att finna det på nytt.