Församlingen stöder och ber

Farhult-Jonstorps församling har tre fadderbarn i Mocambique och är vänförsamling med en kyrka i Lettland. Läs mer om projekten här:

Farhult Jonstorps församling har tre fadderbarn genom FFBB som är en ideell biståndsorganisation arbetar med biståndsprojekt och fadderbarnsprogram bland annat i Mocambique. De arbetar för barnens rätt till skolgång. Utbildningen gör så att barn kan ta tillvara sin rättigheter och det blir en väg ut ur fattigdomen och medför ökad självkänsla. Barnen bor  på barnhemmet Lar Siloe, Munhava, Beira. Här kan du läsa årsrapporten från Munhava och om hur man hanterat sitt arbete under pandemin. 

Moises  född 6/1-2005 är HIV positiv och har genomgått två operationer. Han går på regelbundna kontroller och får bromsmedicin. Klicka här för att läsa mer om Moises. 

Otilia är född 20/10-2010 och har drabbats av Malaria flera gånger senaste åren. Klicka här för att läsa mer om Otilia. 

Alice är född 15/6 -2005. Hon bor hemma och deltar i fadderprogrammet där det ingår kostnader för årsavgift, läroböcker, skolmaterial, skoluniform, undervisning och näringsrik mat. Barnen får frukost, lunch och mellanmål. Vidare får barnen en trygg vardag, kärleksfull omvårdnad och kunskap. Vår församling har också haft insamling till hjälp att bygga nytt hus till familjen. Klicka här för att läsa mer om Alice. 

Farhult-Jonstorps församling har en vänförsamling i Lettland
Varaklani är en liten stad cirka tjugo mil öster om Riga. Där finns en liten evangelisk-luthersk församling med en kyrka som byggdes 1879. Där finns också en katolsk kyrka som är betydligt större och har många fler medlemmar. Det finns en aktivitet i den lilla församlingen, som är beundransvärd. Församlingsledaren heter Lauma Ikse och hennes  företrädare Velta  Kalvane (d. 2016) var den som efter frigörelsen från sovjetockupationen på 90-talet startade upp församlingen. 

G A Päglis heter prästen som  delas med tre andra församlingar och därför kan man bara hålla gudstjänst varannan söndag. Vi fick kontakt med församlingen strax efter nystarten och har det fortfarande genom att ge dem församlingskollekter.  Ett exempel på deras iver att tjäna är att de efter krisen 2009 startade ett soppkök i en källarlokal med utspisning för de mest behövande tre dagar i veckan. I våra gudstjänster ber vi för dem liksom de ber för oss. De skriver att vår gemenskap inte bara ger ekonomiskt utan också andligt stöd.