Vi söker Arbetsledande präst

Vi söker en arbetsledande präst till vårat team av präster och musiker.

Om tjänsten

Kramfors pastorat behöver bli ännu bättre på att utveckla församlings- och gudstjänstliv. Vi söker därför dig som vill arbetsleda präster och musiker. Predikan och liturgi i väl grundad teologi står i fokus liksom en god förmåga att möta människor i skiftande livssituationer.

Tjänsten har tyngdpunkten på gudstjänstlivet med arbetsledning av präster och musiker och verksamhetsansvar för gudstjänstverksamheten. Uppdraget är att i samverkan med pastoratets anställda och ideella driva och utveckla församlings- och gudstjänstliv i pastoratets församlingar och att medverka till en teologisk medvetenhet som ger plats för tro i vår tid.

Vem är du

Du trivs i mötet med andra människor och arbetar utifrån allas lika värde och rätt. Du är duktig på att skapa relationer med människor i alla åldrar, tar ansvar över dina uppgifter och är trygg i din tro. Du arbetar utifrån ett ledarskap som inkluderar och tar ansvar. Du finner glädje i att möta och inspirera människor och har förmågan att se hur och när små steg leder vidare mot den större visionen. 

Anställningsvillkor

För befattningen krävs att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Körkort och tillgång till bil är ett krav i tjänsten.

Så här rekryterar vi

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Märk din ansökan med ”Arbetsledande präst”. Ansökan skickas tillsammans med personligt brev och CV till: kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se

Kramfors pastorat
Jättestagatan 13
872 34 Kramfors

Vill du veta mer?

Kontakta Kyrkoherde Peter Forsberg tfn 0612-85520 eller HR-specialist Mona Bentsen tfn 0612-85575.

Om Kramfors Pastorat

Svenska kyrkan i Kramfors består av tio församlingar med cirka 11 000 medlemmar och är en del av Härnösands stift. I pastoratet arbetar drygt femtio anställda, förutom sommarhalvårets säsongsanställda.

Kramfors är en del av det vackra världsarvet Höga kusten där turism och fritidsboende präglar området men också ett gammalt kulturlandskap med mycket historia. Efter nedre Ångermanälven ligger kyrkorna lika tätt som i Mälardalen.

Vår Församlingsinstruktion hittar du här: Läs mer
Verksamhetsplanen för 2024 hittar du här: Läs mer

Läs mer om Kramfors kommun här: https://www.kramfors.se/ 

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Se vårt vackra Höga Kusten