Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Köpenhamn Besöks- och postadress: Folke Bernadottes allé 4, DK-2100 Köpenhamn Ö Telefon: +45(33)155458 E-post till Svenska kyrkan i Köpenhamn

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sponsorer

Vill du eller ditt företag bidra till Svenska Gustafskyrkans fortlevnad?

Vill du eller ditt företag bidra till Gustafskyrkans fortlevnad? Vi välkomnar alla bidrag till vår julbasar och är tacksamma för minsta bidrag! På detta sätt stödjer du vår verksamhet och möjliggör att vi kan fortsätta vara ett andligt och socialt center för svenskar i Danmark. Det finns möjlighet att t ex skänka mat och dryck till vårt café eller bidrag i form av vinster till våra lotterier. Det går naturligtvis bra att skänka bidrag och gåvor som vi kan sälja. Tyvärr kan vi inte ta emot böcker.

Svenska kyrkan i Köpenhamn, som i över hundra år har varit en naturlig samlingsplats för svenskar i Köpenhamn och en viktig förbindelselänk mellan Sverige och Danmark, är i likhet med alla våra utlandsförsamlingar ute i världen, helt beroende av frivillighet i olika former. Just nu är vi i full färd med att förbereda vår årliga julbasar.

Ekonomiskt står vi helt på egna ben och måste vara kreativa för att kunna fortsätta vår verksamhet och hålla vår vackra kyrkobyggnad från 1911 i skick.

Julbasaren i Svenska Gustafskyrkan i Köpenhamn har en lång historia bakom sig. Premiären hölls 1912, ett år efter kyrkans invigning. Under basaren 1912 hjälpte 15 vuxna och 6 barn till. Idag är vi 150 kvinnor, män och barn. Alla medhjälpare klädde sig i svenska folkdräkter, vilket är en tradition som fortfarande hålls vid liv.

Varje år besöker, deltar, fikar och handlar i snitt 6000 personer i vår kyrka under basarhelgen. Julbasaren är en utav alla våra aktiviteter under året, men den i särklass viktigaste inkomstkällan då Gustafskyrkan inte får bidrag från Sverige eller Danmark och behöver finansiellt stöd via medlemsbidrag och sponsorer för att kunna fortsätta verka.

Det finns möjlighet att skänka mat och dryck till vårt café och choklad- eller livsmedelstombola. Eller bidrag i form av vinster till våra lotterier.  Det går naturligtvis bra att skänka bidrag och gåvor som vi kan sälja. Vi vill gärna bidra till en mer hållbar miljö och är tacksamma för svenska ekologiska produkter.

De företag och privatpersoner som stödjer oss annonseras både via vår sponsortavla och tackas på vår hemsida.

Vi välkomnar alla bidrag till vår julbasar och är tacksamma för minsta bidrag! På detta sätt stödjer du vår verksamhet och möjliggör att vi kan fortsätta vara ett andligt och socialt center för svenskar i Danmark.

Intresserad av mer information? Kontakt oss gärna: Klicka på mailadressen   kopenhamn@svenskakyrkan.se.  

Sponsorer 2017

Sveriges Ambassadør​
H.K.H Prinsessan Benediktes

IRMA , Østerport   
IRMA , Dragør
IKEA Food Service  
Pågen

Føtex, Dragør 
Mærsk Oil
Sus Rosenqvist Bojesen
Pappelina
Rosendahl
Kaj Bojesen
Scandlines
Republic of Fritz Hansen
Butik Kastrup
Go European
Købmand Lisbeth Dahlgaard, Meny, 
Blomster By Walgaard
Dr. Oetker
Santa Maria A/S - Foodservice 
Kajs foto

Restaurant Bjælkehuset
Restaurant Beghuset
Restaurang Under Uret
Fredensborg Store Kro
Gl. Humlebæk Kro
Bolettes Gæstebud, Humlebæk
Cafe Petersborg
Rungsted kro
Dragør Strandhotel
Dragør Fort
Takeasy i Dragør
Bellano Pizzeria
Restaurang Asia
Kanal café
Jakobs stenugnsbageri - Lund
Borgeby Stenungsbageri och Kafé, Bjärred
Meny, Jægersborg Alle 4, Charlottenlund

Sonja Jansson
Anniella Borgermann
Margit Nørstrand
Inger Nilsson
Fam. Bayer
Eva Pedersen
Max Krivald
Ewa Helgstrand

Alla som har skänkt något till Fyndboden och Fyndtrappan.

Tusen tack för era gåvor!