Musik i Gustafskyrkan

Välkommen att sjunga tillsammans i kyrkans egna körer, lyssna till gästande körer och ta del del av vårt konsertprogram

PROGRAM

Söndag 14/10 15.00 Musikföreningen konsert 2, Nordic Song Festival – Hommage à Birgit Nilsson.
Biljetter och information: www.musikforeningen.dk

Presentation av Skandinavien i ord och ton:

Lördag  27/10 16.00  Romansprogrammet Skandinavien i ord och ton
framförs av sopranerna Elin Rise och Aurora Borotinskij samt pianist Samuel Skönberg. Man får höra musik av bland annat Nielsen, Grieg, Sibelius och Peterson-Berger med sångtexter av H.C. Andersen, Runeberg och Ibsen med fler.

Programmet Skandinavien i ord och ton innehåller romanser och duetter av några av Nordens mest framstående kompositörer och textförfattare i slutet på 1800-talet och början på 1900-talet, exempelvis Sibelius, Nielsen och Peterson-Berger och Grieg samt Ibsen, Runeberg och Holstein. I programmet finns exempel på hur konstnärer från de olika länderna har påverkats av varandra och ibland även samarbetat, till exempel sången ”Jeg elsker dig” där kompositören är norsk (Grieg) textförfattaren dansk (H.C. Andersen) och där kärlekstexten är skriven till den svenska sångerskan Jenny Lind. Medverkar gör sopranerna Aurora Borotinskij och Elin Rise samt pianist Samuel Skönberg.
Läs mer https://www.svenskakyrkan.se/kopenhamn/skandinavien-i-ord-och-ton

Lördag 3/11 18.00 Minnesgudstjänst – musik i Allhelgonatid

Söndag 11/11 15.00 Musikföreningen konsert 3, Van Der Pals Quartet

Söndag 25/11 15.00 Julkonsert i samband med julbasaren
Kom i julstämning med några av våra älskade svenska julsånger. Lyssna och sjung med!
Entré 50:-

Lördag 9/12 14.00 Barnens Lucia och julfest.
Info om biljettköp kommer

Torsdag 13/12 18.30 och 20.00 Luciakonsert
Info om biljettköp kommer

Söndag 16/12 15.00 Musikföreningen konsert 4, Julkonsert med Lunds Vokalensemble