Konfirmeras?

Ibland går allt så lätt, det bara flyter på. Vänner som bryr sig, schysst musik i lurarna, sol som skiner. Andra dagar har man tusen "varför?" i huvudet. När den man är kär i sviker. När någon man gillar råkar illa ut - eller när man bara är förbannad på alla orättvisor och känner sig ensam.

 Konfirmandtiden är en spännande upptäcktsresa där du får tid att upptäcka vem du själv är tillsammans med vuxna och andra i din ålder. Du får nya kompisar, du får åka på roliga läger, du får pröva på och lära om kristen tro, prata om Gud och prata med Gud.

Du får chans att ställa dina frågor om kärlek, Gud, bibeln, ondska, livsstil - ja allt. Vad är egentligen viktigast i livet? Kommer man till himlen när man dör? Hjälper bön? Vad är Gud?

Vi kräver inte att du som anmäler dig tror på gud. Vi kräver inte heller att du kommer att göra det efter konfirmationen. Men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad kristen tro handlar om.

Under konfirmandtiden vill vi vara din samtalspartner, någon som vandrar med dig under en period av ditt liv. Tillsammans vill vi göra konfirmationen till en härlig och unik upplevelse - ett minne för livet!

Läs mer på www.svenskakyrkan.se/konfirmation