Knislinge-Gryt och Kviinge

Kontakt

Knislinge-Gryt och Kviinge Besöksadress: Kristianstadsvägen 6, 28932 Knislinge Postadress: BOX 36, 28921 KNISLINGE Telefon: +46(44)67980 E-post till Knislinge-Gryt och Kviinge

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkans förskola

Kyrkans förskola i Kviinge är en ny fristående förskola som öppnade i augusti 2017. Där kommer att finnas två avdelningar, en för yngre barn och en för äldre, med plats för totalt 35 barn.

Verksamheten kommer att bedrivas i Kviinge församlingshem i nybyggda och renoverade lokaler, byggda med ett tydligt miljöfokus med barnens hälsa för ögonen. Ofta vistas barnen en stor del av sin dag på förskolan och då är det viktigt med sunda byggnader och hälsovänliga materialval. Till exempel har vi undvikit plaster så långt som möjligt i konstruktioner och ytskikt. Lokalerna kommer att vara ljusa och fräscha. Där kommer att finnas både musikateljé och en bildateljé. Den natursköna parken ger förskolan både en vacker inramning och fantastiska förutsättningar för lek och utforskande.

Huvudman för förskolan är Svenska kyrkan, Knislinge pastorat. Förskolans namn är inte klart ännu – det återkommer vi med.

Kyrkans förskola i Kviinge vill att alla möten ska vara fyllda av glädje, värme och trygghet. Varje människa, liten som stor, ska känna sig sedd. Ledorden i det pedagogiska arbetet är SKAPA – UTFORSKA – REFLEKTERA, där barnen får förutsättningar att utveckla sitt lärande genom de ESTETISKA uttrycken musik, dans, drama samt bild och form. Vår vision är att ha både en ateljerista/bildpedagog och en musikpedagog bland personalen för att fördjupa och bredda både barnens och pedagogernas estetiska uttrycksätt. Lärandet och bildandet av barnets kunskap börjar med att det skapar tillsammans med andra. Att få lära sig att formulera hypoteser och teorier och reflektera över det som sker. Lust, glädje och nyfikenhet både från barn och vuxna behövs för att lärande ska ske. Vi tror på det kompetenta barnet med stora förmågor och möjligheter!

Naturvetenskap, teknik och matematik skall vara en del av det dagliga utforskandet. Därför vill vi försöka ge barnen de rätta materialen, miljöerna och aktiviteterna för deras lärande och utveckling.

Vi vill förmedla och förankra respekten för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingarna som det svenska samhället och förskolans läroplan vilar på. Den KRISTNA PROFILEN innebär att vi genom ord och handling i en kärleksfull atmosfär vill få barnen att känna sig värdefulla och unika, att olikhet är en tillgång. Vi betonar de kristna högtiderna och traditionerna men uppmärksammar också andra kulturella och religiösa sammanhang. Konfessionella inslag är frivilliga och vårdnadshavaren beslutar om barnen skall vara med på dessa. För den som väljer att inte delta ordnas annan form av aktivitet.

Anmälan görs via Östra Göinge kommuns hemsida.

Har du några frågor så kontakta gärna förskolechef Marie Larsson på tel: 070-9645751