Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Filmkvällar

Vi visar film med eftersits fyra onsdagar varje termin.

Välkommen på filmkvällar med eftersits!

Först tittar vi på filmen tillsammans, därefter fikar vi och samtalar om filmen.
Man behöver inte föranmäla sig och det är gratis.

Tid: kl.18.00–20.30   OBS !! Ny tid
Plats: Birgittasalen, Församlingsgården, Västergatan 7, Kävlinge.

I höst visar vi

4/9    Unga Astrid.  

    Unga Astrid är en dansk-svensk dramafilm som är en fri tolkning av författaren Astrid Lindgrens ungdomsår.  Huvudrollen spelas av Alba August och i andra roller ses Maria Bonnevie och Björn Gustafsson.

2/10   The Kindergarten Teacher

    ”Solen slår ner på hennes gula hus. Det är nästan ett Guds tecken”
En strof ur en sån där lång modernistisk dikt som Jimmy, fem år, ibland får i sitt huvud.  De kan dyka upp lite varstans, hemma, i bilen och på dagis.   När hans dagisfröken, en mycket litteraturintresserad kvinna hör dem, får hans stöd och problem.
Dessa rinner ut i en krypande, passionerad, klistrig, kärleksfull, intresserad och småäcklig historia om barn och poesi.

6/11    Kungen av Atlantis

    Kungen av Atlantis är en svensk film baserad på Simon Settergrens egen livshistoria.  Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam fungerat som förälder åt sin egen pappa, en varm dramakomedi.
När Samuel träffar Cleo väcks ett hopp om frigörelse och om att få leva ett eget liv.  Men kärleken och medberoendet till den excentriske pappan håller honom fast.

27/11  The wife 

    Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan.   Filmen utspelas i samband med att paret Joan och Joseph Castleman reser till Stockholm, där Joseph ska hedras med Nobelpriset i litteratur. 

Filmen är baserad på en roman med samma namn av Meg Wolitzer och på Oscarsgalan 2019 nominerades The Wife för bästa kvinnliga huvudroll (Glenn Close).