Foto: Mikael Silkeberg

Vuxenkörer

Här kan du läsa mer om våra vuxenkörer. Är du intresserad av att börja sjunga i någon av körerna, kontakta respektive körledare för mer information.

Katarina Vega

En ung diskantkör med många roliga projekt och körresor. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. 

Körledare är Hans Vainikainen. 

Katarina Nova

Är en ung och ambitiös blandad kör på runt 30 medlemmar med bred repertoar med fokus på konstmusiken. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana.

Körledare är sedan 2007 Lars Andersson. 

Katarina Kammarkör

Är en blandad kör på omkring 30 medlemmar. Kören har en bred och omfattande repertoar, men med specialisering på den tidiga och moderna klassiska a cappella-repertoaren. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. Våren 2010 medverkade kören i Mahler-festivalen på Stockholms Konserthus.

Körledare är sedan 2007 Hans Vainikainen.

Cappella Catharinae

Är en blandad kör på omkring 40 personer. Den startades 1969 av Lars-Ewe Nilsson. Kören har genom åren sjungit en stor del av den kyrkomusikaliska repertoaren. Kören har genomfört ett antal turnéer, bland annat till Vietnam och Sydafrika. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. Våren 2010 medverkade kören i Mahler-festivalen på Stockholms Konserthus, och turnerade i Frankrike.

Körledare är sedan 2007 Hans Vainikainen.
LÄS MER: cappella.se 

Katarina Vokalensemble

Sjunger på gudstjänster och har egna konserter i Allhelgonakyrkan och i Katarina kyrka. Kören består av 30-35 medlemmar. Medlemmar i kören bör ha körvana och utvecklad röst.

Körledare är sedan 2003 Gregory Lloyd.

Katarina Pop

Kören tar in popmusiken i kyrkorummet. Som medlem bör du ha en utvecklad röst, körvana och känsla för rytmik.

Körledare är Linnéa Lundgren.  

Katarina Oratoriekör

Kören har ett femtiotal medlemmar med lång erfarenhet av körsång. Förutom att sjunga vid gudstjänster och egna konserter medverkar vi tillsammans med andra Katarinakörer i större verk.

Körledare är sedan hösten 2003 Linnéa Lundgren.

Helga Gospel

Katarina församlings största kör där alla är välkomna, både du som sjungit mycket och du som aldrig känt att din röst duger. I och med att vi är många kan vi bära varandra i musiken och forma en varm gemenskap som passar den som kanske inte främst letar efter perfektion men närvaro och innerlighet. Kören är öppen för alla som vill vara med.

Kontakt Malin Rudengren