Barn- och ungdomskörer

Anmälan till barn- och ungdomskörerna

Vill du/ditt barn börja sjunga hos oss? Fyll i en intresseanmälan så kommer körledaren att återkomma med mer information.

Katarina Miniorkörer (3-6 år)

Repetitionsdag onsdag, torsdag och söndag.
I Miniorkörerna träffas vi i små grupper och sjunger sånger där barnen får använda sin fantasi, uppleva känslor, träna sin koncentration och uppmärksamhet. Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i sångteknik, tränar gehöret och lär oss grundläggande musikaliska begrepp. Det ska vara roligt att sjunga och den är därför är verksamheten anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Grupperna är mycket populära, skicka gärna in en intresseanmälan så hör vi av oss när det blir en plats ledig!
Pedagoger: Gunnel Nilsson, Jenny Myr, Emelie Power.
Pris: 200 kr / termin.

Katarina Barnkör 1, 2 och 3 (7-10 år)

Repetitionsdag onsdag.
Grundläggande träning i körsång och tonbildning utifrån en varierad repertoar. Vi lär oss på ett lekfullt sätt noter, musikaliska begrepp samt tränar gehöret. Barnkörerna medverkar i gudstjänster och konserter några gånger per termin. Ingen provsjungning.​
Ledare: Emelie Power, emelie.power@svenskakyrkan.se

Gosskör, aspiranter 1 och 2 (Killar 7-10 år)

Repetitionsdag tisdag.
Aspiranternas verksamhet är en förberedelse för Gosskören och ger barnen en grundläggande körerfarenhet genom röst och gehörsträning i grupp. Vi lär oss på ett lekfullt sätt noter och musikaliska begrepp. Aspiranterna medverkar i gudstjänster och konserter några gånger per termin. Ingen provsjungning.
Ledare: ​Emelie Power, emelie.power@svenskakyrkan.se

Katarina Diskantkör (10-12 år)

Måndagar 16.15-17.15.
Diskantkören passar barn/ungdomar som vill satsa på sin sång genom att jobba fokuserat på repetitionerna och delta mycket frekvent i verksamheten. Vi arbetar med det vokala uttryckets möjligheter och klanger samt notläsning och gehörsträning i grupp. Kören medverkar bland annat i gudstjänster och konserter samt resor och internat. Provsjungning och hög närvaro krävs.

Cathrinorna (13-15 år)

Måndagar 17.20-18.30.
Cathrinorna är en kör som passar ungdomar med ett stort intresse av körsång. Kören sjunger 2-4-stämmig damkörsrepertoar men samarbetar även mycket med de övriga körerna i församlingen och sjunger därmed även repertoar för blandad kör. Kören medverkar bland annat i gudstjänster och konserter samt resor och internat. Provsjungning och hög närvaro krävs.

Katarina Gosskör

Repetitionsdag tisdag.
Kören består av gossopraner (10-14 år) och Sturekören (13 år uppåt och målbrottsröster).
Ledare: Gregory Lloyd​, gregory.lloyd@svenskakyrkan.se

Ungdomskören i Katarina (16-20 år)

Tisdagar 18.00-20.00.
Ungdomskören är en kör med höga ambitioner som passar ungdomar med ett stort intresse för körsång. Vi sjunger en blandad repertoar och gör flera stora konsertproduktioner varje år. Ibland delar herr- och damstämmorna upp sig och gör separata projekt. Provsjungning och hög närvaro krävs.
Ledare: Emelie Power, emelie.power@svenskakyrkan.se och Gregory Lloyd, gregory.lloyd@svenskakyrkan.se

Katarina Vega

Repetitionsdag tisdag.
En kör för åldern 20-30 år. Repertoaren är blandad, från klassisk musik till pop. Kontakta körledaren för provsjungning.
Ledare: Hans Vainikainen, hans.vainikainen@svenskakyrkan.se