Här hittar du alla nyheter från Karlstads stift

Senaste nyheterna från Karlstads stift

Fyra nya präster till Karlstads stift

Söndagen 22 januari var det prästvignings- och mottagningsmässan i Karlstads domkyrka. Då välkomnades fyra nya präster för tjänstgöring i Karlstads stift.

Budget och verksamhetsplan för 2023 är beslutad

Under stiftsfullmäktiges sammanträde i november beslutades bland annat att anta föreslagen budget och verksamhetsplan för Karlstads stift. Kärnan i verksamheten kommer fortsatt att grundas i stiftets strategiska områden och Svenska kyrkans färdplan för klimatet.

Stiftsjubileum firades med festmässa

I samband med första advent, som var söndag 27 november, firades Karlstads stifts dubbla jubileum med en festmässa i Domkyrkan. Dagen till ära var biskop Guli Francis-Dehqani, från vänstiftet i England, Chelmsford stift på besök och en ny biskopskåpa invigdes.

Alla nyheter

Fyra nya präster till Karlstads stift

Budget och verksamhetsplan för 2023 är beslutad

Stiftsjubileum firades med festmässa

Publicerad:

Kyrkoherde i Hagfors får pedagogiskt pris

Publicerad:

Thomas Pfitzinger-Drewes, kyrkoherde i Hagfors pastorat i Karlstads stift är en av de två första mottagarna av Svenska kyrkans nya lärande- och undervisningspris. Han får priset för att ha introducerat metoden Kyrkopedagogik i Sverige.

Biskop Sören Dalevi leder SVT-program

Publicerad:

På lördag, den 22 oktober, leder biskop Sören Dalevi det klassiska SVT-programmet Helgmålsringning. Programmet är inspelat på Mårbacka i Sunne och biskopen utgår i sin reflektion från Selma Lagerlöfs bok Gösta Berlings saga.