Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Våra volontäruppdrag

Det finns många sätt att hjälpa till som volontär. Ring oss gärna så kan vi träffas och prata om var just du kan göra skillnad.

Läxhjälp

I Västerstrandskyrkan är det på måndagar och tisdagar Gluggen då barn kan komma till kyrkan och få hjälp med läxorna och ha en trevlig stund efter skolan.

Här behövs personer som kan vara med barnen och hjälpa dem med läxorna.

ungdomsbussen

Ungdomsbussen finns på Stora torget varje fredag 22.00-02.00 för att möta ungdomar och andra som rör sig i centrum. Den bemannas av volontärer och kyrkans personal.

Ungdomsbussen behöver personer med busskort som kan köra bussen, personer som kan bemanna den och volontärer som ställer upp med att baka bullar.

Skattkistan

I Norrstrands kyrka finns Skattkistan - kyrkans gratis second hand för barnkläder och lite andra saker. Där kan familjer hämta kläder utan kostnad och ta en fika.

Här behövs människor som kan hjälpa till under tisdagarna när familjer kommer för att hämta kläder. Det behövs också personer som sorterar kläderna som skänks.

Cafévärd

I flera kyrkor runt om i Karlstad finns enkla caféer där folk kan träffas.

Där behövs personer som kan hjälpa till att förbereda och servera. Kontakta oss för mer information.

arbete med eu-migranter

Välkommen att vara delaktig i EU-projektet "Digniti Omnia - Ett värdigare liv för alla" som riktar sig till EU-migranter. Vi samarbetar med karlstads kyrkliga Stadsmission där också vår mötesplats är måndagar 8.00-10.00 och 17.30-19.30.

Här behövs volontärer som kan lyssna och stödja för att skapa hjälp till självhjälp.

Volontäruppgifter
· Vara behjälplig vid datoranvändning för gästerna
· Klädhantering som sortering och utdelning,
· Tolkar som kan rumänska och Romani gärna flera språk
· Städa
· Matservering
· Hantverkskunnig
· Egna förslag om vad du kan vill bidra med.

gudstjänstvärd

Inför och under gudstjänsterna som sker i våra kyrkor många gånger varje vecka ingår en del förberedelser.

Här behövs du som vill vara delaktig i gudstjänsten genom att ta ansvar för praktiska uppgifter.

fredagsmys i vikenkyrkan

En fredagkväll varje månad är det fredagsmys i Vikenkyrkan. Då samlas människor som vill ha sällskap och en trevlig kväll.

Då behövs personer som håller i kvällen - lagar mat tillsammans med deltagarna, spelar spel, ser på film med mera.

Språkcafé och språkundervisning

I Västerstrands kyrka är det språkcafé på måndagar och i Kronoparkskyrkan bedrivs det språkundervisning.

Här behövs det personer som talar svenska. Du behöver alltså inte ha pedagogisk utbildning för att hjälpa till. Det som behövs är att du vill dela med dig av ditt språk.

Karlstads kyrkliga stadsmission

Mer information om volontäruppdraget på stadsmissionen kommer inom kort.

Intresseanmälan volontär