Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Vintervärme

2 mars 2018: På grund av det kalla vädret har Karlstads kyrkliga Stadsmission i samverkan med föreningen Vintervärme och Karlstads kommun beslutat att starta ett tillfälligt nattcafé för de hemlösa. 2 mars är det öppet första natten. Hör av dig om du vill hjälpa till som volontär!

Beslutet togs igår onsdag och nattcaféet öppnar redan 2 mars. Det tillfälliga nattcaféet kommer att ha plats för 10 personer där de har möjlighet att vistas inomhus, värma sig och få smörgås och varm dryck.

Det tillfälliga nattcaféet kommer att bemannas helt av volontärer och målet är att det ska ha öppet alla nätter en tid framöver, vardagar 21.00-07.00 och helgdagar 21.00-08.00. Om man vill hjälpa till som volontär tar man kontakt med Stadsmissionen via Facebook eller med Marie Björklind 070-967 12 47.

Beslutet att öppna det tillfälliga nattcaféet kommer sig av att det saknas ett tillfälligt akutboende i Karlstad. Något som de hemlösa verkligen behöver nu när det är så kallt.
- Vi märker att de som kommer till oss far illa av kylan. Vi har behandlat flera köldskador och brännskador efter att ljus bränt ner tält. Vi märker det också genom att vi behöver ge de hemlösa mer mat och kläder.
Stadsmissionen gör just nu en satsning där man samlar in varma kläder.
- Vi kommer att fortsätta samla in kläder. Gärna i större storlekar eftersom de hemlösa klär sig i många lager. När vi hjälper dem ta på den fjärde, femte, sjätte jackan inser man hur de kämpar.

Frågor från media besvaras Marie Björklind 070-967 12 47.

Hjälp ensamkommande flyktingar

Vintervärme logotyp

Ge en gåva!

Vi samlar in pengar för att kunna hålla värmestugan öppen genom vintern. Pengarna går till exempel till att betala nattpersonal, extra brandlarm som behövde installeras och till mat. Varje litet bidrag är viktigt!

Swish:         123 412 60 17

Bankgiro:     5654-9819, märk med Vintervärme

Vill du skänka kläder?
Ta kontakt med Stadsmissionen, 054-15 12 47.

Ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete

• Svenska kyrkan, Karlstads pastorat och Grava församling
  • Pingstkyrkan