Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Vintervärme - värme för Karlstads hemlösa

Välgörenhetskonsert 26 oktober i Karlstads domkyrka. Boka datumet i kalendern redan nu.

Hjälp de hemlösa i Karlstad under vintern!

Välgörenhetskonsert för Vintervärme
26 oktober, Karlstads domkyrka

Vill du hjälpa de hemlösa i Karlstad under vintern? Tycker du också att utsatta och hemlösa personer i vårt samhälle ska kunna få värme, trygghet och mat under årets kalla månader? Nu kan du göra en insats!

I oktober anordnar nätverket Vintervärme, Karlstads kyrkliga stadsmission och Värdshuset Tvällen en välgörenhetskonsert för att finansiera insatser för hemlösa under vintern som kommer.

boka plats

Från 1 oktober kan du boka din plats. Din plats i kyrkan kostar inget, men du får gärna bidra med så mycket du vill! Alla pengar går oavkortat till Vintervärme.

Platsbiljetter: 054-14 14 00  Expeditionen (från 1 oktober)

artisterna

Vi vågar redan nu lova några timmar av fantastisk underhållning med artister som helt utan vare sig gage eller ersättning ställer upp och gör kvällen helt underbar.

Några av artisterna är Göran Samuelsson, Rolf CarlssonPärra Eriksson och Karlstads kammarkör och fler artister på gång!
Har du tips eller själv vill bidra med artisteri – kontakta Anki 070-3130865 på värdshuset Tvällen som håller i programmet för konserten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Arrangörer

Värdshuset Tvällen

Ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete:
Svenska kyrkan, Karlstads pastorat
Pingstkyrkan
Equmeniakyrkan, Tingvallakyrkan och Skårekyrkan
Ria - Hela Människan
Karlstads kyrkliga stadsmission

Vintervärme logotyp

Just nu pågår utvärdering och planering inför nästa vinter.
Här kan du läsa om hur Vintervärme fungerade vintern som gick.

Vintervärme våren 2019

Just nu finns det ett nattcafé för hemlösa i en lokal intill Stadsmissionen på Herrgårdsgatan 9. Det är kyrkorna och organisationerna i nätverket Vintervärme som återigen upprättar det tillfälliga nattcaféet som kommer att ha öppet alla nätter i veckan så det länge behovet och möjligheten finns. Öppettiderna är vardagar 21.00-08.00 och helgdagar 21.00-09.00.

Nattcafét Vintervärme kommer att ha plats för cirka tio personer som annars skulle ha sovit i en trappuppgång, parkeringshus eller kanske på soffan hos en kompis. De får möjlighet att vistas inomhus, värma sig och kvällsmat samt frukost på morgonen.

- Vi vet att det finns hemlösa i Karlstad som fryser och som inte har någonstans att visats där de kan få lite värme och vila under nattens timmar. Därför öppnar vi nu ett nattcafé i centrala Karlstad säger Dan Kihlström, sammankallande i Vintervärmes ledningsgrupp.

Nattcafét bemannas av tre volontärer varje natt. Därför söker Vintervärmes volontärbyrå personer som vill hjälpa till. Klicka här för att veta mer om hur du blir volontär!

Vintervärme finns på Facebook där vi uppdaterar löpande om hur det går och vad som behövs: www.facebook.com/vintervarme/

Debattartikel

Diakonerna i Karlstads pastorat har skrivit en debattartikel om situationen för Karlstads hemlösa som publicerades i VF den 21 februari. Läs artikeln här

Allmänna frågor om Vintervärme besvaras av Marie Björklind 070-967 12 47.

Det är nu femte vintern i rad som nätverket Vintervärme ordnar någon typ av värmestuga för i hemlösa i Karlstad. Vintervärme är en sammanslutning av några av kyrkorna i Karlstad tillsammans med Ria och Karlstads kyrkliga stadsmission. För fem år sedan rörde det sig främst om eu-migranter som hade ett stort behov av tillfälligt nattboende under den kallaste vintern. Nu har antalet eu-migranter i Karlstad minskat och det är istället främst människor utan boende skrivna i Karlstad som har ett behov av att få värme under natten.

Ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete

• Svenska kyrkan, Karlstads pastorat
  • Pingstkyrkan