Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nattcaféet Vintervärme - en varm natt för Karlstads hemlösa

11 feb: Idag öppnar äntligen Vintervärmes nattcafé som ska ge värme åt Karlstads hemlösa. Det är öppet vardagsnätter 21.00-8.00 och helgnätter 21.00-9.00. Vill du hjälpa till? Anmäl dig som volontär eller ge en gåva!

Just nu finns det ett nattcafé för hemlösa i en lokal intill Stadsmissionen på Herrgårdsgatan 9. Det är kyrkorna och organisationerna i nätverket Vintervärme som återigen upprättar det tillfälliga nattcaféet som kommer att ha öppet alla nätter i veckan så det länge behovet och möjligheten finns. Öppettiderna är vardagar 21.00-08.00 och helgdagar 21.00-09.00. 

Nattcafét Vintervärme kommer att ha plats för cirka tio personer som annars skulle ha sovit i en trappuppgång, parkeringshus eller kanske på soffan hos en kompis. De får möjlighet att vistas inomhus, värma sig och kvällsmat samt frukost på morgonen. 

- Vi vet att det finns hemlösa i Karlstad som fryser och som inte har någonstans att visats där de kan få lite värme och vila under nattens timmar. Därför öppnar vi nu ett nattcafé i centrala Karlstad säger Dan Kihlström, sammankallande i Vintervärmes ledningsgrupp.

Nattcafét bemannas av tre volontärer varje natt. Därför söker Vintervärmes volontärbyrå personer som vill hjälpa till. Klicka här för att veta mer om hur du blir volontär!

Facebook

Vintervärme finns på Facebook där vi uppdaterar löpande om hur det går och vad som behövs: www.facebook.com/vintervarme/

Debattartikel

Diakonerna i Karlstads pastorat har skrivit en debattartikel om situationen för Karlstads hemlösa som publicerades i VF den 21 februari. Läs artikeln här

Mer information

Allmänna frågor om Vintervärme besvaras av Marie Björklind 070-967 12 47.

Vintervärme logotyp

Det är nu femte vintern i rad som nätverket Vintervärme ordnar någon typ av värmestuga för i hemlösa i Karlstad. Vintervärme är en sammanslutning av några av kyrkorna i Karlstad tillsammans med Ria och Karlstads kyrkliga stadsmission. För fem år sedan rörde det sig främst om eu-migranter som hade ett stort behov av tillfälligt nattboende under den kallaste vintern. Nu har antalet eu-migranter i Karlstad minskat och det är istället främst människor utan boende skrivna i Karlstad som har ett behov av att få värme under natten. 

Ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete

  • Svenska kyrkan, Karlstads pastorat
  • Pingstkyrkan
  • Equmeniakyrkan, Tingvallakyrkan och Skårekyrkan
  • Ria
  • Stadsmissionen

Ledningsgruppen

Lars Söderberg       054-14 19 12
Diakon i Svenska kyrkan

Dan Kihlström         070-343 96 86
Församlingsordförande i Pingstkyrkan