Vikenkyrkan

Välkommen till en gemenskap där alla är välkomna. Barn, vuxna, sångsugna, gemenskapslängtande. Vi ses!

Mötesplats Viken lördag 11 oktober 14.00-16.00

Iona – fridens ö. Välkommen till bildvisning och reseberättelse om Iona, den spännande lilla ön utanför den skotska västkusten.

Se hit alla enastående ensamma föräldrar

En mötesplats i Vikenkyrkan för ensamstående föräldrar med barn. Torsdagar 17.00-19.00.

Retreat - en dag i tystnad

29 oktober 12.30-18.30, Vikenkyrkan. Mässa kl 18. En dag i tystnad tillsammans med andra där du bland annat kan meditera, skapa eller ha enskilt samtal med en präst.

Alla får plats: välkommen till en ny termin i Karlstads pastorat

Nu är höstterminen här på riktigt. Här hittar du all verksamhet i Karlstads pastorat samlad.

Samtalsgrupper för dig som nyligen har förlorat en närstående

Varje människas sorg är unik och ingen kan egentligen helt förstå, men ibland kan det vara till hjälp att dela känslor och upplevelser med andra. Två nya grupper startar hösten 2022.

Gullvivorna

Måndagar 14.00-15.30, jämna veckor. Vikenkyrkan. Start: 7 september

En präst ställer skålar med oblat på ett bord med nattvardskärl i silver.

Taizemässa, Vikenkyrkan

Kvällsmässa - gudstjänst med nattvard i Vikenkyrkan. 5/10, 2/11, 7/12 18.00.

Sopplunch Vikenkyrkan

Varje torsdag kl.11.00 serveras det god sopplunch med hembakat bröd. Start för höstterminen: 8/9. Välkommen.

Mötesplats Viken

INSTÄLLT 12 april. Mötesplats för alla i Vikenkyrkan, tisdagar kl 14.00-16.00. Start: 2 februari 2022

Öppen förskola Vikenkyrkan

OBS! Inställt idag 26 september 2022. Välkommen du som har barn och som vill träffa andra vuxna och barn. För barn med vuxen. Mån 13.00-16.00 (sångstund 14.00), tors 9.00-13.00. Start 5 september.

Målarresan, Vikenkyrkan

Välkomna till Målarresan för barn 2-5 år med vuxen, småsyskon är också välkomna. Bibelberättelser, fika, musik. Måndagar 10.00-12.00. Anmälan. Start 5/9 men platserna är fulltecknade.

Sånglusten, Vikenkyrkan

Torsdagar 9.00. Vi övar, har morgonbön och äter sedan frukost tillsammans! Frågor? Kontakta Ewa Strömner Rudander tel 054-141407.

Det här händer i kyrkan

Välkommen att hitta din mötesplats för att bland annat: dela erfarenheter, vila, sjunga, dela med dig eller samtala om tro. Hör gärna av dig om det är några frågor!

#konfakarlstad 22/23

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Prinsparet Carl Philip och Sofia imponerade av Enastående ensamstående i Vikenkyrkan

Vikenkyrkan fick ett verkligt fint besök onsdagen 28 oktober. Det var prins Carl Philip och prinsessan Sofia som fick lära sig mer om gruppen Enastående ensamstående föräldrar. Stämningen var på topp när prinsparet gjorde entré tillsammans med sitt sällskap och ett stort uppbåd av journalister.

Se hit alla enastående ensamma föräldrar

Om Vikenkyrkan

Alldeles i Mariebergsviken ligger Vikenkyrkan. En modern träkyrka med ett kvadratiskt hemtrevligt kyrkorum.

Svart telefon med nummerskiva

Kontakta Vikenkyrkan

Tel: 054-14 14 00, e-post: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Sjömansgatan 6, 65226 Karlstad Församlingens expedition hjälper dig med bokning, information och kontakt med medarbetare.

Om Vikenkyrkan

Karlstads domkyrkoförsamling

I domkyrkoförsamlingen finns Karlstads domkyrka och Vikenkyrkan. Varmt välkommen till gudstjänster och grupper!

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.