Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till Norrstrand

En församling med många människor och mötesplatser. I våra fyra kyrkor kan du finna gemenskap och stöd. Eller kanske musik och andlig hemvist.

I Norrstrands finns fyra distriktskyrkor (Barnens Katedral/Kroppkärrskyrkan, Kronoparkskyrkan, Norrstrands kyrka och Rudskyrkan).

Norrstrands kyrka är moderkyrka och de tre stadsdelskyrkorna har byggts allteftersom behovet av en kyrka uppkommit när Karlstad har blivit större.

Norrstrands församling ingår i Karlstads kyrkliga samfällighet tillsammans med kyrkogårdsförvaltning och fyra andra församlingar.
I församlingen finns hela spektrat när det gäller typ av hushålls- och familjestruktur, nationalitet, religion, boendeform, språk och ekonomiska förutsättningar.

I Norrstrands församling finns universitet, gymnasier, förskolor, låg-, mellan- och högstadieskolor, äldreboenden, ishall, travbana, badhus och sporthall, kyrkogårdsförvaltning, kultur- och sportföreningar, vårdcentraler och både små och stora företag. Församlingen samarbetar med Karlstads kommun, landsting samt andra trossamfund. I församlingen finns behov av verksamhet på finska, arabiska, engelska och teckenspråk.

Kontakta expeditionen

För alla fem församlingar, samt kyrkogårdsförvaltningen.

Vi hjälper dig med svar på dina frågor om bokningar, medlemskap, begravning och kyrkogård. Eller sök kontakt för samtal, information eller kondoleanser. Och är det något annat hjälps vi åt att svara på det också eller leda dig vidare till någon annan som vet.

Församlingsexp: 054-14 14 00

Kyrkogårdsexp: 054-14 14 60

Epost: karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se

Ändrade öppettider: 
Tisdag 12 nov: STÄNGT pga av biskopsvisitation.

Ordinarie öppettider:
måndag-onsdag kl 08.00-17.00
torsdag kl 08.00-18.00
fredag kl 08.00-14.00

Besöksadress: 
Västra Kyrkogatan 5, Karlstad
I domkyrkans församlingshus.

Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 652 24 Karlstad

Klicka här för att komma till den gemensamma expeditionens egen sida. >>
Där hittar du mer information om vad de kan hjälpa dig med och kontaktuppgifter till personal.