Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Vad får jag för kyrkoavgiften?

Medlemskapet betyder mycket för många. Svenska kyrkan är Sveriges största medlemsorganisation och det är medlemmarna som gör att kyrkan kan vara närvarande över hela världen. I Karlstad, i Sverige och i många andra länder.

Svenska kyrkan har hand om många kyrkobyggnader. De finns för att ge rum för stillhet, gudstjänster, gemenskap och musik. Det är byggnader som har ett symboliskt värde för området och som är viktiga för många människor.

I Svenska kyrkan uppmärksammar vi livets stora tillfällen. Här finns lång erfarenhet av att välkomna det nya barnet (dopet), att manifestera kärleken till den man älskar (vigsel och välsignelse), att sända ungdomar ut i livet (konfirmation) och att få ta farväl när en anhörig eller nära vän gått bort (begravning).

Svenska kyrkan har ett stort diakonalt och socialt arbete både i Sverige och i andra länder. Det handlar om krisberedskap, hembesök, familjerådgivning, mötesplatser för ensamma, samtal med sjuka och sörjande och mycket mera.

Svenska kyrkan har en särskild omsorg om barn och unga. Det är viktigt att vi är lyhörda och för en aktiv dialog om ungas växande och trygghet.

Svenska kyrkan jobbar aktivt med att stötta flyktingar, minoriteter och utsatta människor.