Wall of Kindness - Lämna och hämta jackor i MittiCity

Nyhet Publicerad Ändrad

Hämta en jacka om du behöver - Lämna en jacka om du har över

Under hösten kommer alla som passerar MittiCity att kunna göra en god gärning för en medmänniska. En hel vägg vigs åt jackor - bara att hämta och lämna för alla som behöver.

Om det blir jackor över kommer de att tas hand om av RIA Hela människan och Karlstads kyrkliga stadsmission som delar ut kläder till behövande i sin ordinarie verksamhet. Dessa organisationer är en del av nätverket Vintervärme som ordnar varma nätter till Karlstads hemlösa.

”Jackor är ett konkret exempel på något alla behöver till vintern och som kan kosta mycket pengar. Det kan vara en stor utgift i en ansträngd ekonomi. Här kan vi dela med oss till varandra – både stora och små storlekar behövs.” 

”För människor som lever bostadslösa är jackorna extra viktiga. De har ofta flera jackor på sig för att skydda sig mot den bitande kylan. Det är inte ovanligt att de har fyra eller fem lager kläder. De har jackan under och över sig när de sover ute och omkring sig när de vandrar.”

Marie Björklind, föreståndare på Stadsmissionen

Det är MittiCity som gör väggen möjlig. De vill använda flödet av människor, mer än 12 000 per dag, för att göra skillnad för de som lever i ett utanförskap i Karlstad och på detta sätt göra en social insats tillsammans med Vintervärme. Inspirationen till väggen kommer från andra städer i Sverige där det gjorts förut med gott resultat.

Väggen kommer att finnas i MittiCity från 7-27 oktober och bemannas ibland av volontärer.