Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Om Mariagården, Skattkärr

I Mariagården i centrala Skattkärr hittar du Väse-Fågelviks församlings öppna förskola, sopplunch en gång i veckan och musik för de små.

Sommarcafé i Mariagården, Skattkärr

Ons 19/6-7/8 10.00-12.00

Sommarcafé i Väse Sockenstuga

25/6 och 6/8 10.00-12.00

Mariagården är en samlingslokal i mitt Skattkärrs samhälle. Centralt placerad mellan Skolan och Konsum.

Östra Fågelviks församling, dess kyrkoråd och dåvarande Kyrkoherde Margareta Olsson drev bygget och dess planering i slutet av 80-talet. Invigningen skedde i mars 1991.

Idag inhyser Mariagården mer kontor än vad det gjorde i invigningsskedet. Drygt hälften av Väse-Fågelviks församlings personal utgår härifrån.

Öppna förskolan, konfirmander, rytmik, soppluncher, cafe och körverksamhet är några av verksamheterna som idag samsas i lokalerna. En av varje månads gudstjänst firas också i den ljusa fina församlingssalen.

Lokalen är handikappanpassad och stora salen rymmes ca 50 sittande personer.