Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Kyrkogårdsförvaltningen

I Karlstad finns nio kyrkogårdar. Prata med oss om du har frågor.

Kontakta kyrkogårdsförvaltningen

Krematorie, Korsets kapell, Stillhetens kapell och Lilla kapellet.
(Besöksadress: Mossgatan 22)

Expeditionen

Tel: 054-14 14 60
Fax: 054-14 14 66
E-post: karlstad.kyrkogarden@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Mossgatan 22, 654 66 Karlstad

Postadress: Västra kyrkogatan 5, 652 24 Karlstad

Mån-tis: 09.00-12.00, 13.00-15.00
Ons-fre: 09.00-12.00

Trädbeskärning
Trädbeskärning pågår på Östra Fågelviks kyrkogård och Väse kyrkogård. Bild: Tord Näslund

Säkerhetskontroll av gravstenar kommer att ske på Ruds kyrkogård.

Under året 2017 sker provtryckning av gravvårdar på kvarteret 8, 11 och 12. Om gravvården ej klarar säkerhetskontrollen kommer stenen att läggas ner och gravrättsinnehavaren kontaktas via brev. Det är gravrättsinnehavarens ansvar att åtgärda en instabil sten.

Vill du ha hjälp att sköta graven?

Vi erbjuder olika typer av skötselavtal, från ytskötsel av en gräs-, grus- eller sandyta, till hela årspaket med skötsel också av blomsterrabatten. Vi klipper gräs, fyller på grus, jord och sand, planterar vår- och sommarblommor, gödslar, rensar ogräs och vattnar vid behov. Till Allhelgonahelgen lägger vi ut granris och dekorationer.

Vi erbjuder även tvättning av gravsten. Det går också att beställa gravskötsel för fem år i taget.

Letar du efter en grav?

Det finns en tjänst på Internet, där släktforskare och andra intresserade kan söka gravsatta. Den som söker kan få svar om den gravsatta, och genom en kartbild få reda på vilken kyrkogård den gravsatta finns. Ett antal kyrkogårdsförvaltningar har anslutit sig till systemet. Adressen är: http://www.svenskagravar.se

Bild: Anna Lindberg