Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Gudstjänst med små och stora, Barnens katedral

Välkommen till gudstjänst med vuxna och barn tillsammans. Det brukar vara mycket sång och musik, ibland drama eller besök. Gudstjänsten är lite kortare än vanligt men dubbelt så innehållsrik.

Söndag i Katedralen

Det är på söndagen som människor i alla åldrar samlas för att be och lovsjunga, hämta kraft för den kommande veckan och för att umgås. När en gudstjänst skall planeras samlas hela arbetslaget och andra som vill delta i god tid innan söndagen. Delaktigheten är viktig. Alla bidrar med sina tankar för att göra gudstjänsten aktuell och för att fånga upp det som berör församlingsborna just nu.

Alla berörs av en sinnlig upplevelse

Vi försöker lära oss av barnen och barnens uttryckssätt för att kunna fira gudstjänster fulla av berättande, ljud, musik, drama, bild och form. Vi tror att vi människor aldrig blir så gamla att vi inte berörs av en sinnlig upplevelse.
Gudstjänstplanerandet är ett kreativt arbete som vi tar oss an med stor frimodighet. Våra gudstjänster kan inte sättas in i färdiga mallar. Vi börjar planerandet från ett tomt blad och utformar gudstjänsten efter de behov och tankar som är aktuella. Vi använder inga agendor eftersom det utestänger alla som ännu inte lärt sig läsa. Vi försöker använda ett språk som alla förstår och sjunga sånger som barnen tycker om och kan lära ut till de vuxna.

Till våra gudstjänster kommer barn i alla åldrar, från de minsta spädbarnen och uppåt. Och vi vågar påstå att alla, liten som stor, känner sig välkommen.
Vi försöker alltid komma ihåg att Jesus sa: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte”.

Gudstjänster i Barnens Katedral hösten 2018

Sinnesro
9 september 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

Rik inför Gud
23 september 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

Trons kraft
7 oktober 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

Rytmikgudstjänst
21 oktober 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

Hopp!
18 november 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

2 december 10.00 Gudstjänst med Små & Stora

Luciahögtid
13/12 18.00 Luciatåg med elever från Kroppkärrskolan.

Upplev Betlehem
16 december 16.00 och 17.00