Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Diakoni

Svenska kyrkan har ett omfattande diakonalt arbete. Det kan röra sig från att besöka äldre och sjuka till att vara stöd för den som missbrukar eller har ekonomiska svårigheter. Kärleken till medmänniskan står i centrum i allt diakonalt arbete och ofta handlar det just om att möta varandra i utsatta livssituationer.

Anhöriggrupp
Anhöriga som vårdar hemma har möjlighet att träffas i grupp och få stöd och hjälp i sin uppgift.

Hembesök
Diakonen gör ca tre hembesök i veckan. Några besök är regelbundna och andra är mer av tillfällig art i samband med att något har hänt. Dessutom görs, på kallelse, besök hos personer som är på sjukhus eller andra vårdinrättningar.