09. Temakonfa: Orka bry sig?

Media skriver om klimatkris, krig och fattigdom. På stan ser vi de hemlösa. Orkar du bry dig? Lägrets studiebesök och gäster gör dig hoppfull och full av nya idéer på engagemang. Med nya vänner avslutar vi sen lägret på Boda borg.

Det här är gruppen för dig som är intresserad av miljö och människors utsatthet, både här hemma och ute i världen. Vi pratar om människovärde, varför vi väljer att engagera oss och vad vi själva kan göra. Under höstlovet åker vi på fyra dagars läger och då får vi möta människor som verkligen engagerar sig för utsatta. Engagemanget flödar i återbruk och när detta säljs går pengarna till de som verkligen behöver det. Resten av lägret fyller vi med skratt och skoj samt avslutar med spänning bland spöken på Boda Borg.

På hemmaplan börjar varje träff med en samling där vi presenterar dagens tema. Sen blandar vi lek, film, tävlingar, upplevelser och samarbete med samtal om varför just kyrkan engagerar sig i fattigdom och utsatthet och hur Bibeln och
Jesus kan vara aktuella bland läxor, träning, kompisar och andra aktiviteter.

För att lära känna varandra ordentligt kommer vi börja året med en lägerdag utan övernattning. Sen ses vi en onsdagskväll/månad och några söndagar i Grava församlingshem. Dessa onsdagar och söndagar behöver du avstå från träningar och tävlingar eftersom vi har höga krav på närvaro. Oavsett om det är en onsdag eller söndag hoppas vi att du varje gång får med dig en ny tanke, kunskap eller värdering.

Konfaåret

Grava församlingshem, Skönviksvägen 2 i Skåre, Stadsbuss 8, hpl Skönviksvägen

Träffar

Upptakt med föräldramöte sista helgen i september kl 10-17 (lördag eller söndag)

En onsdag/månad kl 16.30-20.30 (okt-mars)

Övriga helger kl 10.00-17.00: 15/12, 16/2 samt 23/3

OBS! Begränsat antal platser och höga krav på närvaro.

Under året går vi även, precis som alla andra grupper, på gudstjänster tillsammans eller på egen hand.

Läger

28-31/10 2024 på Sollidens kursgård utanför Örebro

Konfirmation

Konfirmationshelg 5-6 april i Grava kyrka, extra tider för övning under veckan innan.

Frågor om Orka bry sig!?!

Kontakta Agneta Boman 072 533 94 47 eller agneta.boman@svenskakyrkan.se

Så här kan en konfaträff se ut

HUR SER EN KONFATRÄFF UT?

Så här ser en onsdag ut
Drop-in efter skolan, finns frukt/macka om du är hungrig.
16.30 Inledning och presentation av dagens tema
16.45 Vi tar reda på mer om dagens tema
17.30 Middag
18.15 Lekar, grupparbeten, samtalsgrupper mm
20.00 Veckomässa
20.30 Tack för idag

Under året ses Orka bry sig!?! några söndagar

Då kan dagen se ut så här:
10.00 Välkommen och nån aktivitet
10.30-12.00 Vi djupdyker i dagens tema
12.00 Lunch
13.00 Lekar eller något annat där vi rör på oss och får friskluft
13.30 Grupparbeten, upplevelser, tävlingar eller andra aktiviteten med en paus för fika/mellis
16.30 Avslutning med gudstjänst eller andakt
17.00 Tack för idag

Har du frågor om konfagruppen?

Ring gärna konfasamordnare
Hanna Wessmark
hanna.wessmark@svenskakyrkan.se 054-141942,
eller Börje Axelsson borje.axelsson@svenskakyrkan.se 054-14 19 11, 070-5856024
så svarar de eller tar reda på allt ni behöver veta.