Foto: Alex Giacomini/Ikon

Konfirmandgrupper 2021-2022

Konfirmation Fredrikskyrkan Svenska kyrkan Karlskrona

Konfirmation Fredrikskyrkan med möjlighet till olika inriktningar.
Vi planerar för olika konfirmandgrupper:

Gaminggruppen:
Vi träffas onsdagar över internet på Minecraft och Discord.
1 träff/ månad IRL (fysiska träffar).
Kanske spelar du minecraft ofta, eller har du aldrig spelat minecraft? Eller bara tycker du om att spela ibland? Den här gruppen är för alla som vill vara med i en gaminggrupp. Vi lär av varandra. Vi funderar på godhet och ondska, meningen med livet, kärlek och vänskap – i vilken värld vi än befinner oss.

Vi använder oss av röstkanalen, Discord. Minecraft är ett spel där vi bygger tillsammans. Varje träff har ett tema, vi bygger och samtalar, vi lär oss nya saker. Vi har alltid andakt. Vi planerar också för LAN-kvällar! Lan-kväll innebär massor med tid för gaming, men även brädspel, eller tv-spel. Vi planerar för att sova över, för den som vill.

Onsdagsgruppen:
Digital grupp. Vi träffas onsdagar på zoom, 1 träff/månad IRL (fysiska träffar).
Kanske passar denna grupp dig, att mötas digitalt?
Vi leker, lär oss nya saker, diskuterar i smågrupper, ser på film, läser bibelberättelser, vi har alltid andakt, allt detta sker digitalt, på zoom. En träff i månaden ses vi IRL. Vi planerar för digitalt läger. Onsdagsgruppen - för dig som gillar den digitala världen!

Torsdagsgruppen:
Vi träffas torsdagar IRL (fysiska träffar) varje vecka.
Kanske passar denna grupp dig, du som vill ses IRL! Vi leker, lär oss nya saker, diskuterar, samtalar, alltid fika och andakt. Vi planerar för filmkväll, eventuellt med övernattning, under hösten. Vi planerar för att åka på läger en helg under våren, för den som vill. Vem är Gud, och vad är tro? Vilka frågor bär du på? Du och dina funderingar är viktigast. Tillsammans i grupp, samtalar vi om livet och tron, glädjen och sorgen, vänskap och kärlek, döden och evigheten.
Torsdagsgruppen, kanske något för dig?! Höjdpunkten är ofta att åka på läger!

Söndagsgruppen:
Vi träffas söndagar IRL (fysiska träffar) ca en söndag/månaden.  Varje träff är ett par timmar. Vi firar gudstjänst tillsammans, vi leker, vi äter mat, vi lär oss nya saker tillsammans. Vi läser bibelberättelser, vi diskuterar viktiga ämnen, träffar spännande personer. Nu har du den unika chansen att vara med om ett år som kommer sätta avtryck i ditt liv. Upplevelser, erfarenheter och möten, med andra människor, med dig själv och med Gud.
Väljer du söndagsgruppen och har du också möjlighet att välja att åka på skidresa eller spela instrument och sjunga eller spela padel. Vi provar på detta vid några tillfällen och detta är både för dig som är nyfiken och nybörjare, och för dig som redan kan och har erfarenhet. Vi lär av varandra.

Sommargruppen:
Vi träffas de tre första veckorna på sommarlovet 2022, både dagträffar och läger. Här planerar vi för tre spännande veckor med gemensamma upplevelser. Det innebär vandringar, gudstjänster, lekar, film, bibelberättelser, samtal om det riktigt viktiga i livet. Ta chansen att träffa nya vänner eller lär känna dina gamla bättre. Du som vill göra något riktigt kul på sommarlovet 2022, anmäl dig redan idag!

Vill du veta mer om de olika grupperna? Både du som redan anmält dig och till dig som fortfarande funderar, välkommen till digital informationsträff på zoom!
Det finns vid tre olika tillfällen:
6 juni kl 18, 29 augusti kl 18, 12 september kl 18.
Meeting ID: 892 9720 6259
Passcode: 123456

För att få en länk till infokvällen, skicka ett mail till jenny.fogelstrom@svenskakyrkan.se

Kvällsandakt med Sommarkonfirmander