Rapporter om hållbar kapitalförvaltning

Svenska kyrkan har publicerat årliga rapporter om sitt arbete med ansvarsfulla investeringar sedan 2011. De finns även tillgängliga på engelska.

Finanspolicy

Svenska kyrkans alla verksamheter genomsyras av långsiktigt tänkande och hållbar utveckling för människor och miljö. Därför är det självklart att även våra investeringar ska vara förenliga med dessa värderingar. Hur det ska ske uttrycks i Svenska kyrkans finanspolicy som kyrkostyrelsen beslutar över. Vägledande idéer är förvaltarskapstanken och människovärdesprincipen.

Ladda ned vår Finanspolicy som bland annat innehåller placeringsanvisningar och riklinjer för etik och hållbarhet nedan (PDF, 21 sidor).