Södra kapellet

Begravningskapell för begravningar i Svenska kyrkans ordning

Hitta till Södra kapellet via googlemaps.
Parkeringsmöjligheter finns utmed Kungsgatan, Klostergatan och Söderportsgatan. Södra kapellet är beläget i centrum av Södra kyrkogården.

Kapellet rymmer 50 platser. Det finns en digital orgel, ett elpiano samt en cd- spelare.

Toalett som är tillgänglig för rullator och rullstol finns ca. 130 m från kapellet i anslutning till förrådet mellan kyrkogården och slottet.  Det är grusgångar på kyrkogården men det går fint att köra fram till kapellet i bil om behov finns.

Gravkapellet är i nygotisk stil med spetsiga takspiror och fönsterbågar och stod klart år 1863.  Ritningarna gjordes av arkitekt Theodor Ankarsvärd som bl.a. ritade fd rådhuset, idag stadshotellet, i Växjö. Den vackra kristallkronan är från Orrefors, ritad av Carl Fagerlund.

tillgänglighet södra kapellet

Det finns parkeringar vid Söderportsgatan, utmed Kungsgatan och längs med Klostergatan.
Gångarna är grusade. Det finns en trappa och en mobil ramp in till Södra kapellet.
Toalett med ramp, som är tillgänglig för rullator och rullstol finns ca. 60 m från kapellet utanför kyrkogården bakom personalbyggnaden Röda Stugan.
Öppettider toa på Södra kyrkogården vardagar 8- 16.

Kontakt Vaktmästare Södra kapellet

Sonja Andersson  0480-421473